fbpx

Campania de sensibilizare “Infertilitatea exista Si doare ”

In cadrul Saptamanii Nationale de Constientizare a Fenomenului Social si Medical al Infertilitatii, Asociatia SOS Infertilitatea organizeaza in Pasajul Universitatii din Bucuresti, de luni pana sambata, miniexpozitia / campania de sensibilizare “Infertilitatea exista. Si doare!”

Prin intermediul mai multor roll-up – uri amplasate in Pasaj vor fi adresate mesaje de sensibilizare publicului larg, cel care – intrucat pana de curand in Romania infertilitatea a fost un tabu complet, o suferinta ascunsa, tacuta – nu constientizeaza amploarea si dramatismul pe care le presupune lupta pentru a avea un copil. De asemenea, in anumite intervale orare voluntarii Asociatiei SOS Infertilitatea vor fi prezenti in Pasaj, vor distribui materiale de informare despre infertilitate, reproducere umana asistata si adoptie, teste de ovulatie si teste de sarcina Minut, vor raspunde la intrebarile publicului si ale presei.

Dat fiind ca un cuplu de varsta reproductiva din sase se confrunta cu infertilitatea, statistic fiecare dintre noi avem printre apropiati persoane care nu reusesc sa procreeze. Atat doar ca de cele mai multe ori nu stim, cel mai adesea cuplurile hipofertile nu vorbesc despre suferinta lor celor din jur, din teama de a nu fi judecati si raniti.

Campania Asociatiei SOS Infertilitatea isi propune sa traga un semnal de alarma privind caracterul sensibil al subiectului si felul in care ne putem rani semenii cu intrebari de cele mai multe ori nu rau-intentionate dar care pot fi percepute ca agresive de catre persoanele hipofertile, deja fragilizate de incercarile pe care le traiesc. Campania este deci o invitatie la empatie si sprijin din partea societatii si semenilor pentru persoanele mai putin norocoase care trebuie sa recurga la ajutor medical sau sa opteze pentru pentru birocraticul si cronofagul demers al adoptiei pentru a deveni parinti.

Va rugam: nu judecati, nu agresati, nu dati cu piatra.

Infertilitatea este o conditie medicala. Nu un moft, nu o alegere voluntara.

Pentru a viziona intreaga expozitie va invitam in Pasajul Universitatii din Bucuresti sau pe forum http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=288 Intentionam sa o transformam in proiect permanent, expozitie itineranta, o vom plimba si expune prin spatii publice (sali de expozitii, foaiere de teatre, holurile mari ale spitalelor si institutiilor, mall-uri etc.) in Bucuresti si in tara.