Calitatea in serviciile sociale pentru persoanele cu dizabilitati se dezbate intr o conferinta regionala la Timisoara

27 martie, Timisoara

Calitatea in serviciile sociale pentru persoanele cu dizabilitati se dezbate intr-o conferinta regionala la Timisoara

Federatia ONPHR (Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania) si Fundatia „Pentru Voi” vor organiza conferinta regionala „Calitatea in serviciile sociale pentru persoane cu dizabilitati: provocari, oportunitati si modele europene”, luni, 2 aprilie, de la ora 10.00, in sala de consiliu a Primariei Timisoara.

Evenimentul face parte din proiectul „Infiintarea unei retele de centre de excelenta in furnizarea serviciilor de reabilitare si integrare profesionala pentru persoane cu dizabilitati, ca grup vulnerabil pe piata muncii” cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 INVESTESTE IN OAMENI!, derulat de Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania in parteneriat cu Fundatia „Pentru Voi” si alti 5 parteneri nationali si internationali.

„Calitatea in serviciile sociale oferite persoanelor cu dizabilitati ne preocupa de mult timp. Din fericire acum avem posibilitatea, prin intermediul acestui proiect, de a implementa un sistem care deja a dat rezultate si, de ce nu, de a oferi un model care sa poate fi utilizat si pentru alte grupuri dezavantajate, nu doar pentru persoane cu dizabilitati”, a declarat Francisc Simon, presedintele Federatiei ONPHR.

La eveniment vor participa specialisti din tara si strainatate, reprezentanti ai ong-urilor si persoane cu dizabilitati, care vor discuta despre cerintele Uniunii Europene privind calitatea serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilitati, provocari curente in mediul social din Romania. Mai mult decat atat, se va prezenta, din partea partenerului transnational implicat in proiect, standardul european Equass in ceea ce priveste certificarea calitatii pentru servicii destinate persoanelor cu dizabilitati.

„Ne bucuram ca Timisoara va fi gazda unei conferinte regionale pe tema calitatii in serviciile sociale. Este un subiect relativ nou pentru Romania, dar de o mare importanta pentru asigurarea unei vieti decente pentru persoanele cu dizabilitati.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Incepand cu ora 11.00 reprezentantii mass-media vor putea discuta cu cei care implementeaza sistemul Equass privind calitatatea in serviciile destinate persoanelor cu dizabilitati, dar si cu reprezentanti ai echipei de management a proiectului si specialisti din domeniu.