Ca părinte, aleg să cumpăr cărți de orice fel

7 martie 2019
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Insuflarea dragostei pentru literatură este o problemă cu care părinții se confruntă tot mai des, în special în epoca ecranelor, când cei mici sunt mult mai atrași de magia imaginii vizuale. Dar efectele benefice ale cititului sunt deja stabilite de specialiștii în domeniul psihologiei educației, așa încât este normal să ne preocupe modalitățile prin care îi putem încuraja pe copii să citească. Pe lângă faptul că este bine să cumpărăm cărți de orice fel pentru biblioteca personală, vă prezentăm mai jos câteva idei despre cum ați putea să vă încurajați copilul să intre în bibliotecă.

Cumpăr cărți în regim de anticariat pentru a le arăta importanța textului scris | anticariat-carti.com

cumpăr cărți în regim de anticariat

Odată ce am aflat de existența unor site-uri precum http://www.anticariat-carti.com/, ne vom da seama că de fapt nu este atât de greu să creem o punte de legătură între lumea nouă a celor mici, care este una predominant online, manifestată în imagine, și lumea noastră, a celor obișnuiți cu litera. Primul pas, trezirea interesului pentru literatură, poate să fie unul foarte subtil dar eficient, dacă, în loc să-i ducem direct într-o bibliotecă, le arătăm micuților noștri că existența cărților nu este una limitată la volumele mari, grele, galbene și prăfuite de pe rafturile sălilor de lectură. Bineînțeles, acest lucru prezentat neimplicat, ca pe ceva ce trebuie făcut în principiu dar care greu își găsește loc în ritmul cotidian, nu va avea efectul scontat. Ca părinți, dacă dorim să-i face pe copiii noștri niște cititori avizi, trebuie în primul rând să fim noi înșine cititori. Cartea de pe noptieră, discuțiile despre lectură între adulții din casă, trecerea pe la standul cu cărți atunci când suntem în supermarket - toate acestea sunt tehnici subliminale de a le insufla milenialilor dragostea pentru cărți. Și în plus, oricât de mult ne-am moderniza sufrageriile sau dormitoarele, nu ar trebui niciodată să renunțăm la acel corp de bibliotecă, care prea rar în ziua de azi mai este designat volumelor, piesă de mobilier care nu lipsea din nicio casă în vremurile de demult, când sursa de informație și animație venea din paginile volumelor și tomurilor.

Ca orice deprindere, fie ea veche sau modernă, benefică sau nocivă, pasiunea pentru citit se transmite din generație în generație. Cărțile ca obiecte duc cu ele o istorie și nu doar prin conținutul textului. Așa mi-am dat seama că atunci când cumpăr cărți în regim de anticariat, nu le spun, ci le arăt copiilor continuitatea timpului manifestată prin cărți. Iar odată cu această continuitate, atât eu cât și ei avem ocazia de a simți că facem parte dintr-un fir mai lung, dintr-o cultură și o tradiție ce n-a dispărut printre pagini arse.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram