fbpx

Bucate traditionale pentru masa de Paste de la Home Made Food

Inca putin si vine Pastele, cea mai mare sarbatoare a Crestinismului, sarbatoarea Invierii lui Iisus. Prilej de sarbatoare si reuniune cu familia pentru unii, prilej de dezvoltare a afacerii pentru altii. Home Made Food, insa, reuseste sa impace pe toata lumea, oferind mese traditionale romanesti livrate direct la tine acasa!
Asemenea Craciunului, sarbatoarea de Paste rasuna in ton cu anotimpul. Invierea, care celebreaza reinnoirea vietii, este in rezonanta cu natura.
Interesant la aceasta sarbatoare este faptul ca neavand o data fixa, ea trebuie sa coincida cu prima zi de duminica urmatoare primei luni pline dupa echinoctiul de primavara. Mutandu-se prin calendar si coincizand cu trecerea la sezonul cald, sarbatoarea aduce cu ea, pe langa serbare, traditii si impartasirea culturii si a religiei, inverzirea brusca a copacilor, aparitia florilor, cuiburi si cantece ale pasarilor. Este sezonul inceputurilor si totul renaste in jurul nostru. Iar ritualul de primavara nu este respectat doar de catre natura si animale. Indiferent ca tinem sau nu cont de religie si obiceiuri, exista ritualuri pe care le respectam, fiind impregnate intr-o altfel de traditie pentru fiecare din noi: curatenia de primavara, decorarea caselor cu frunzis si flori si, bineinteles, reuniuni de familie si prieteni pentru sarbatoarea si masa de Paste.
Insa Pastele si-a schimbat caracterul in deceniile, respectiv secolele recente. Ce a fost candva un festival sarbatorit in comun si cu aspect religios, acum este o afacere pe scara larga, privata sau familiala. Dar, cel putin, este un lucru ce trebuie pastrat ca pe o comoara: traim intr-un mediu de munca, atat de nesigur si sub o continua presiune, iar o astfel de pauza in care putem rasufla usor impreuna, sub aripa traditiei si a religiei, din fericire, inca garantata si respectata de catre lege, este un lucru de pretuit.
Pentru unii, Pastele poate insemna inceputul unei afaceri de tipul articolelor lucrate manual, gradinarit sau doar sezon de facut gratare si, in timp ce, printre noi, exista tot mai multi ce nu cred in partea religioasa a acestei sarbatori, Pastele aduce cu sine un paradox fericit. O sarbatoare nationala uneste, intr-adevar, oamenii. Se intampla rar sa auzi pe cineva spunand ca Pastele ar trebui desfiintat si inlocuit cu vreo sarbatoare creata de catre stat. Chiar si printre cei mai convinsi dintre atei, Pastele aduce mult mai putin antagonism decat Craciunul. Exista ceva ce ne leaga afectiv pe toti de aceasta sarbatoare: refacerea legaturii cu natura, pentru ca, traind intr-un mediu urban, multi dintre noi au devenit extrem de detasati de ea.
Si pentru ca traim intr-o continua miscare, agitatie si majoritatea dintre noi duce lipsa de timp liber, recurgem la cumparaturi din supermarket, mancare gatita, sporind, astfel, procesul de “consumerism”.
Home Made Food s-a gandit la toate acestea si te ajuta sa umpli masa de Paste cu bucate traditionale romanesti, pentru a respecta traditia si a va salva timpul liber. Meniurile special create pentru masa de Paste includ drob de miel, ciorba de miel, stufat de miel, pulpa de miel, cozonac de casa, pasca de casa si traditionalele oua inrosite. Bineinteles, pentru gusturile diversificate, puteti comanda mancare de post si orice alt tip de mancare la oala din meniul Home Made Food. Meniurile special create pentru sarbatoarea de Paste pot fi comandate pana la data de 2 mai si includ cadou 24 de oua inrosite.
Daca pentru unii aceste zile reprezinta un motiv de sarbatoare, pentru altii este un anacronism bazat pe un mit. Insa, pentru toata lumea, reprezinta o borna in calendar, o speranta inviata odata cu natura si sarbatorirea unor noi inceputuri. In acest sens, cu gandul de a oferi ceva atat pentru serbarea religioasa, cat si pentru cea universala, Home Made Food va ureaza Paste Fericit!