Brevete și premii Careless Beauty

7 noiembrie 2023

           Povestea Careless Beauty a strans multe în coșul său de autenticitate printre care și ani de cercetare și inovare în domeniul chimiei plantelor și cel al cosmeticii biodinamice românești. În cei 31 de ani de activitate, Careless Beauty a obținut 3 brevete de invenție și multiple premii naționale și internaționale. Totul a fost posibil datorită implicării în proiectele de cercetare științifică care au dovedit potențialul terapeutic al plantelor romanești și au condus la aprecieri deosebite ale produselor și serviciilor Careless Beauty, atat în țară cat și în străinătate.

Lucrările de cercetare prezentate la conferințe științifice naționale precum și studiile de masterat și doctorat ale co-fondatoarelor, Elena și Ioana-Adina Oancea, au condus la formarea unei echipe din care fac parte și astăzi distinși profesori doctori ai Universității Ovidius din Constanța și ai Universității Politehnica București.

Fiecare lucrare a avut la bază dorința de a cerceta și demonstra aplicabilitatea speciilor de plante terapeutice romanești în dermato-cosmetică și în multiple formulări biodinamice cu acțiune asupra afecțiunilor de ordin dermatologic precum acnee, dermatite, iritații și alergii ale pielii.

Cea mai nouă recunoaștere primită în 2023 este publicarea unui articol științific în prestigioasa revistă de specialitate cu factor de impact major intitulată MOLECULES. Aici echipa a prezentat la secțiunea Natural Products Chemistry lucrarea ce explică compoziția chimică, activitatea antioxidantă și antibacteriană a maceratelor hidroalcoolice cu muguri de plop negru din zona Dobrogei.

Alte studii au condus la inovare în sectorul obținerii uleiurilor esențiale. Co-fondatoarele Careless Beauty au inventat un solvent organic cu aplicabilitate în procesul de obținere al prețioaselor uleiuri esențiale. Acest solvent deține astăzi un brevet de invenție înregistrat la OSIM Romania, iar în 2020, a câștigat Medalia de Argint în Seoul, Coreea de Sud, în cadrul KIWIE 2020 (Korea International Women`s Invention Exposition 2020) pentru aplicabilitatea acestui solvent natural în procesarea materialelor vegetale integrate în rețetarele Careless Beauty.

Prin această invenție compania a demonstrat că obținerea uleiurilor esențiale poate fi efectuată cu solvenți naturali, fără a folosi substanțe chimice de sinteză, menținand astfel rețetare 100% naturale, neatinse de sinteză.

O recunoaștere deosebită a venit în anul 2019, unde Careless Beauty a câștigat premiul „Europa la ConcursulLa Fabbrica Nel Paesaggio, sub egida Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO. Acest premiu a confirmat faptul că procesul de producție al brand-ului nu dăunează mediului înconjurător și nu utilizează substanțe de sinteză toxice pentru sol, plante sau oameni, ci respectă o conduită și o tradiție în lucrul cu plantele pentru binele cel mai înalt al consumatorului final și al pământului pe care plantele se dezvoltă.

Bunele practici de fabricare și calitate sunt confirmate și de către certificările ISO EN ISO 9001:2015, EN ISO 14001:2015, EN ISO 22716:2007.

            În 2016, brand-ul a ajuns și la Paris, fiind prezentat în cadrul celei de-a doua ediții ”Organic Skin Care Conference”, organizată la inițiativa co-fondatoarei Ioana – Adina Oancea, la Hotel Bedford, Paris, pe tema Une Cosmetique Pure et Naturelle și unde au participat oameni din sectorul diplomatic și din industria cosmetică și de parfumerie. Prima ediție a conferinței ”Organic Skin Care” a fost organizată la Timișoara, la Hotel Boavista, în anul 2015. La acest eveniment, Careless Beauty l-a avut ca invitat special, pentru prima dată în țară, pe renumitul parfumier roman de la Paris, Octavian Sever Coifan și, ca moderator, pe distinsa doamnă Alice Năstase Buciuta, autor și redactor șef al revistei TANGO-Marea Dragoste.

Careless Beauty a reprezentat încă o dată Romania în Coreea de Sud, în anul 2014, unde a obținut două medalii de argint, una de bronz și un premiu special pentru calitate, în cadrul KIWIE 2014 (Korean International Women’s Invention Exposition, Seoul, South Korea).

Tot în 2014, brand-ul Careless Beauty a fost selecționat și invitat să participe la Emmy’s Awards Gifting Suite, organizat de Celebrity Connected, în Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Prezența Careless Beauty a adunat foarte multe aprecieri din partea vedetelor de la Hollywood unde co-fondatoarea Ioana – Adina Oancea a avut ocazia să discute cu fiecare vedetă timp de 5 minute, să prezinte și să dăruiască produsele Careless Beauty. Acest eveniment a strans nenumărate aprecieri la nivel național și a ținut titlurile știrilor PROTV pentru o bună perioadă de timp.

Brand-ul Careless Beauty susține tradiția romanească, frumusețea naturală și îngrijirea holistică a pielii și a întregului corp. Compania este astăzi renumită pentru respectarea misiunii sale, pentru inovare constantă și formulări vegetale autohtone, doar cu plante din inima Romaniei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram