Botoxul cel de toate zilele

25 august 2011

Transpiratia reprezinta unul din mecanismele corpului de reglare a temperaturii. Este un lucru firesc, care trebuie sa te ingrijoreze doar daca aceasta este excesiva si se manifesta atat taxtctil, cat si olfactiv. Pentru a inlatura un astfel de disconfort se apeleaza adesea, pe langa igiena obisnuita, la diverse trucuri. Dusurile dese, schimbarea hainelor, dieta echilibrata, consumul de suplimente alimentare, toate pot fi, in unele cazuri, ineficiente. Pentru cei care se confrunta cu transpiratie excesiva, tratamentul cu botox este solutia perfecta.

In prezent, toxina botulinica reprezinta tratamentul cel mai eficient, recomandat in stoparea transpiratiei. Pentru ca fiecare pacient transpira intr-un anumit fel si are un miros specific, concentratia de botox se aplica intotdeauna personalizat, pentru fiecare in parte. Zonele cel mai frecvent tratate cu toxina botulinica sunt: zona axilara, zona palmara si zona plantara (talpi), in orice combinatie. In majoritatea cazurilor, nu este necesara anestezie locala sau tip de recuperare odata incheiata procedura. Efectul se instaleaza in doua-trei zile de la aplicare, in functie de reactia fiecarui organism.

Sfatul specialistului:
Dr. Silvia Stanculescu, medic specialist in chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva, Clinica Metamorphosis
“Toxina botulinica este adesea folosita in tratamentul ridurilor si mai putin cunoscuta este abilitatea acestei substante de a trata hiperhidroza (transpiratia), in orice forma a ei. Odata identificate zonele cu probleme si cauzele afectiunii, se poate trece la injectarea propriu-zisa a substantei. Glandele endocrine responsabile de secretarea transpiratiei sunt scoase din functiune si, pentru o perioada cuprinsa intre sase si douasprezece luni, transpiratia excesiva in zona injectata este oprita.”

De ce apare transpiratia abundenta?
Numita si hiperhidroza, afectiunea consta in cresterea anormala a secretiei glandelor sudoripare. Se manifesta fie local, fie pe mai multe zone ale corpului, fiind intalnita la toate categoriile de varsta. In majoritatea situatiilor, principalele cauze sunt: caldura, urmata de stres, emotii puternice, obezitate, unele tulburari nervoase, instalarea menopauzei sau unele medicamente.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram