Blender: sanatate in bucatarie

Dacă abordezi un stil de viață sănătos, faci sport și vrei tot ce este mai bun și mai natural pentru tine și cei dragi, cu siguranță deții un blender în bucătăria ta. Ce-i drept, blenderul este un electrocasnic care a început să-și facă loc în bucătării de relativ puțin timp. Unii nu-l consideră de importanță majoră și tocmai de aceea nici nu cunosc beneficiile și ce poate face acesta pentru noi. Din acest motiv, vă voi spune cât de important este blenderul din bucătărie pentru sănătatea noastră!

 

Sunteți adepții unei alimentații sănătoase și adăugați cât mai multe legume și fructe în dieta zilnică? Vă începeți ziua, în loc de cafea, cu un smoothie plin de vitamine, dar poate observați că acesta nu iese așa cum vă doriți? Da, vă pot spune că acest tip de sucuri, smoothie-urile, nu vor ieși niciodată cum trebuie, dacă nu aveți o mașinărie specială, care să confere gust și textură acestei băuturi atât de benefice pentru organismul nostru. De ce trebuie să faceți această investiție într-un blender? Ei bine, deoarece mașinăria aceasta este cea care pasează, macină, frământă, mixează, etc. Vedeți bine…le face chiar pe toate! Dar, întâi de toate, trebuie să știți cum să vă alegeți blenderul, deoarece acesta este o investiție care trebuie făcută, preferabil, o dată și nu de mai multe ori,

 

Pot apărea multe incidente în bucătărie și aparatura poate avea de suferit. De aceea, trebuie să aveți în vedere diverse motive tehnice care pot apărea: blenderul se poate arde, i se pot strica cuțitele, sau nu macină atât de fin cum ne-am dori, etc. Dar, ce este cel mai important când vine vorba de selecția acestuia este capacitatea lui de a conserva și păstra intacți toți nutrienții, vitaminele și enzimele din legumele, fructele sau supraalimentele pe care dorim să le folosim în rețete. Este absolut necesar un blender care conservă tot ce e mai bun în legume și fructe, pentru că astfel vom conserva și sănătatea noastră.

 

Blenderul este vestit pentru faimoasele smoothie-uri, însă ce ați spune dacă acesta vă poate veni în ajutor și cu prepararea unor deserturi delicioase sau chiar a unor feluri de mâncare, precum: supe creme, pateuri și tot ce vă mai vine în minte sau tot ce veți pofti. Concluzia pe care o putem desprinde de aici este aceea că un blender bun este o ustensilă care nu trebuie să lipsească nu doar din bucătăriile raw vegane, ci din toate bucătăriile.

 

Nu este nevoie să investiți mulți bani într-un blender. Este suficient să alegeți un model din cele preferate în general de utilizatori din întreaga lume și veți fi mulțumit. Dacă veți dori, puteți să vă achiziționați pe lângă acesta și o carte de rețete, în cazul în care nu aveți imaginație și doriți să vă surprindeți plăcut apropiații cu niște feluri de mâncare unice. Alte accesorii pe care este bine să le aveți pe lângă blender sunt: mini bolul de sticlă sau plastic pentru stocarea sucurilor preparate în frigider sau spatula pentru amestecarea mâncării, înainte de servire.

 

Blenderul este mașinărie perfectă pentru a prepara orice, repede și gustos! Totul devine mai simplu în bucătărie cu ajutorul unui blender bun!