Biserica Neagra, o atractie turistica reprezentativa pentru Brasov

28 aprilie 2023
Autor:
SEO MARKETING AGENCY SRL

Calatoritul este principalul tau hobby si esti foarte incantat ori de cate ori pleci intr-o noua vacanta? Atunci cu siguranta vei fi mai mult decat entuziasmat sa iti gasesti rapid o cazare in Brasov si sa descoperi atractiile turistice reprezentative pentru orasul de la poalele Tampei.

Biserica Neagra este cea mai mare biserica gotica din Romania, ceea ce inseamna ca nu poti sa pleci din Brasov fara sa o vizitezi. Vorbim despre un monument istoric si cultural din tara noastra, o adevarata capodopera pentru crestinii de pretutindeni, cu o valoare inestimabila pentru patrimoniul tarii.

Cu un istoric indelungat, Biserica Neagra este un edificiu religios impunator. Construita inca din secolul XIII, biserica a fost reabilitata in secolul XV, ajungand la forma pe care o poti admira si in prezent.

Anul 1689 a ramas marcant in istorica Bisericii Negre, deoarece atunci a avut loc un incendiu puternic. Structura bisericii a fost grav afectata, iar acoperisul acesteia a devenit negru, fapt ce i-a adus denumirea actuala. Intre anii 1960-1970, in perioada interbelica, Biserica Neagra a fost supusa unui amplu proces de restaurare. Stiai ca aceasta are o inaltime de peste 65 de metri si o lungime de 89 de metri?

Impresionanta este si partea exterioara a bisericii, care are o capacitate de aproximativ 5000 de persoane. Vitraliile colorate, altarul frumos decorat si statuile marete te vor fascina si iti vor capta atentia pe durata vizitei tale. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca Biserica Neagra gazduieste o orga masiva, veche de sute de ani. Orga este creatia lui Johannes Kubel, avand mai bine de 4000 de tuburi.

An de an, in luna august se organizeaza la Biserica Neagra un festival de muzica. Evenimentul este de interes pentru muzicienii din intreaga lume, iar daca in aceasta perioada din an nu ai suficient timp sa calatoresti, poti avea in vedere Brasovul pentru ultima luna de vara.

Biserica Neagra este o atractie turistica apreciata si in randul turistilor din intreaga lume, iar acest aspect nu este deloc surprinzator, avand in vedere ca este una dintre cele mai frumoase biserici gotice din Europa. Toate acestea fiind zise, Biserica Neagra este un edificiu religios impresionant. Daca ajungi in Brasov, nu uita sa treci si pe la Biserica Neagra si sa admiri frumusetea sa arhitecturala. In acest mod vei putea sa descoperi mai multe informatii despre istoria si cultura Brasovului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram