fbpx

Birou mobilat în stil minimalist: 5 reguli de bază

Pentru majoritatea oamenilor, ideea unui spațiu de birouri curat și calm depășește haosul natural al vieții de fiecare zi. Acesta este motivul pentru care chiar și persoanele care nu sunt minimaliste într-o zi normală se îndreaptă spre vopseaua albă, mobilierul Scandinav și tehnicile de organizare pentru un birou minimalist de acasă. 

Deși biroul minimalist ar putea părea dificil de realizat, într-adevăr este vorba doar de a găsi cea mai bună modalitate de a-ți organiza lucrurile și de a afla modalități de a stoca lucrurile în mod corespunzător. Atâta timp cât există un loc pentru toate, totul poate merge la locul său și la sfârșitul fiecărei zile, poți închide ușa perfecțiunii, mai degrabă decât să fugi de mizerie!

Iată care sunt regulile de bază pentru un birou minimalist. 

Culori ideale pentru birou

Pereții tăi ar trebui să fie lipsiți de prea multe modele, așa că evită tapetele și  alege o vopsea simplă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să rămâi cu alb, oricât de clasică ar fi această culoare pentru un birou minimalist la domiciliu. Pastelurile ușoare sunt o modalitate bună de a introduce un indiciu de nuanță, precum și culori mai bogate.

Înainte de a vopsi, totuși, gândește-te la culoarea mobilierului pe care dorești să-l ai. O mulțime de unități sunt acum disponibile în lemn alb, precum și lemn natural și efect de lemn. În timp ce albul arată minunat atunci când este bine îngrijit, lemnul natural poate conferi un pic de caracter natural unui spațiu altfel plat. Chiar și mobilierul de lemn mai întunecat fi foarte eficient cu o schemă de culori bine aleasă.

Dacă ai o cameră întunecată în care lucrezi, nu-ți fie teamă să alegi o culoare mai profundă și apoi adaugă oglinzi în jurul camerei pentru a dispersa lumina în jur. Vei fi surprins cât de bine funcționează această metodă, mai ales că o culoare potrivită poate păcăli ochiul făcând ca spațiul să pară mult mai mare decât ar fi arătat în alb.

Obținerea mobilierului potrivit pentru depozitare

Există două modalități de a alege mobilierul de birou pentru un birou minimalist de acasă: dulapuri închise și rafturi deschise. Ambele au avantajele lor și un amestec dintre cele două este probabil cel mai bun. Dacă ai o mulțime de documente care trebuie depozitate, rafturile deschise pot fi o modalitate bună de a face totul ușor accesibil, mai ales dacă utilizezi rafturi și dosare frumoase pentru a organiza totul cu grijă.

Rafturile deschise sunt, de asemenea, ideale pentru a adăuga câteva ornamente și decorațiuni precum rame pentru a sparge monotonia. Dulapul, pe de altă parte, este minunat pentru a închide totul și pentru a crea un fundal simplu. Poți folosi dulapuri încorporate dacă te afli într-un dormitor de rezervă sau alege mobilier specific biroului.

Metode simple de organizare

Rafturile pentru reviste sunt cu siguranță una dintre cele mai bune modalități de a strânge documente și pot fi folosite pentru a sparge o mulțime de teancuri de lucruri. În mod similar, poți utiliza rafturi simple pentru a crea tăvi de hârtie dacă aveți încă multe. Totuși, cel mai bun lucru pentru biroul modern minimalist de acasă va fi întotdeauna cât mai lipsit de hârtie. Încearcă să stochezi cât mai puțină hârtie și folosește în schimb metode online pentru a stoca tot ce ai nevoie. Astfel veți putea găsi orice aproape imediat și nu se va pierde niciodată.

O altă problemă obișnuită în spațiile de birouri este numărul de fire care inevitabil se încurcă împreună. În măsura posibilului, ar trebui să încerci să te descurci fără fire folosind lucruri internetul wireless și o imprimantă wireless. Cu toate acestea, există încă câteva fire de care nu poți scăpa, încearcă să le organizați prin strângerea acestora prin cleme în spatele biroului. De asemenea, utilizează etichete pentru a te asigura că ști care este firul.

Cu cât reduci mai multe lucruri, cu atât spațiul tău va fi mai ordonat și mai calm. Asigură-te întotdeauna că totul se aranjează la sfârșitul zilei în fișiere clasificate, astfel încât să le poți găsi din nou mai târziu.

Aducerea unor inspirații

Fiecare spațiu de birou are nevoie de un fel de inspirație și chiar dacă dorești un birou minimalist la domiciliu, ia în considerare adăugarea unor detalii sau decorațiuni de care te poți bucura în timp ce te afli acolo. De exemplu, dacă ai un perete liber, o pictură ar putea fi o idee bună pentru a face spațiul să se simtă mai confortabil și pentru a-ți oferi ceva de privit în timp ce te gândești.

Adăugarea unui covor este un alt mod de a aduce un anumit model sau decor fără a crea o distragere tentantă. Covoarele sunt, de asemenea, ideale pentru zonarea unei camere și mărirea spațiului. De exemplu, punerea unui covor în mijlocul camerei va arăta proporțiile sale echilibrate (sau va evidenția dezechilibrele), dar punerea covorului într-un colț sub birou și scaun creează o secțiune mai mică în cameră.

Plantele sunt un alt plus excelent pentru orice birou, iar plantele suculente par să facă cel mai bine în acest tip de mediu. Ele sunt deosebit de ușor de îngrijit odată ce sunt stabilite și vor sta deasupra unei biblioteci sau într-un coș suspendat peste birou. Plantele sunt ideale pentru că ajută la oxigenarea aerului și creează o atmosferă mai proaspătă în orice cameră. În plus, sunt un decor natural într-un interior altfel destul de crud.

Găsirea celui mai bun scaun

În cele din urmă, scaunul în care stai toată ziua să lucrezi este, probabil, cel mai important loc din toată casă. Nu numai că trebuie să fie suficient de confortabil pentru a te împiedica să te agiți, dar trebuie, de asemenea, să fie suficient de solid pentru a te asigura că nu vei avea probleme cu spatele.

Există două moduri de a căuta scaunul perfect: fie alegi un scaun care se potrivește complet cu forma corpului, fie alegi unul care să-ți permită să faceți ajustări pentru a se potrivi cu forma corpului. 

Scaunele sunt cu adevărat personale, așa că merită să încerci cât mai multe înainte de a cumpăra.  Având în vedere acest lucru, ar trebui să stabilești un buget destul de ridicat în comparație cu restul mobilierului de birou, deoarece este vorba despre menținerea sănătății corpului.

Alternativ, poți lucra la fel de eficient pe o canapea în stil Scandinav care îți oferă un confort sporit de fiecare dată când te vei așeza pe ea și, în plus, va adăuga o notă de eleganță oricărui spațiu.

Deși poate fi mai costisitor, păstrarea unei mentalități minimaliste te poate ajuta, să creezi un spațiu ordonat, cu suficient spațiu pentru orice. Urmând unele dintre cele mai simple reguli ale minimalismului (paletă de culori limitată, doar câteva decorațiuni și un loc pentru toate) poți transforma chiar și cea mai mică zonă în birou.