Beneficiile cafelei verzi asupra organismului

23 septembrie 2020
Autor:
Ori-cine

Cafeaua verde a fost obiect de studii recente și cercetătorii afirmă că este o substanță miraculoasă pentru pierderea în greutate. Această substanță, bogată în acid clorogenic, a demonstrat că are multe beneficii pentru sănătate.

 

Poate fi consumată sub formă de capsule (așa numitele „extracte de cafea verde”), lichid, cremă și, bineînțeles, sub formă de boabe ale arborelui de cafea, prăjindu-le și preparând infuzie cu acestea. Totodată, cafeaua verde poate fi găsită pe piață și sub formă de gumă de mestecat cu extract din acest aliment.

 

Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi la nivel global, dar de multe ori putem cere o cafea într-un bar și nu știm ce primim cu adevărat. Cafeaua verde și cafeaua neagră au originea în aceeași plantă, dar cele două trec printr-un proces diferit înainte de comercializare.

 

Cafeaua neagră se prăjește și de aceea are acea aromă inconfundabilă și acea culoare închisă. În schimb, cafeaua verde nu trece printr-un proces de prăjire. Se ambalează direct așa, verde, înainte să ajungă la maturitate. Așa se face că există diferențe de culoare, aromă și gust între cele două tipuri de cafea: verde și neagră.

Dar care sunt beneficiile cafelei verzi? De ce e bine să o consumăm? Sunt mai multe motive, dar vom enumera doar câteva dintre ele:

 

- îmbunătățește sistemul imunitar: boabele de cafea verde sunt foarte eficiente în a elimina toxinele din organism și în a lupta cu virusuri și ciuperci

 

- efect anti-îmbătrânire: boabele de cafea verde sunt recunoscute pentru conținutul ridicat de compuși volatili. Acidul gamma-aminobutiric (GABA), teofilina etc. sunt câteva din ingredientele care ajută la menținerea pielii ferme și la evitarea apariției ridurilor.

 

- diminuează riscul de cancer: cafeaua verde reduce riscul de cancer și face ca organismul să fie mai receptiv la tratamentul acestei boli. Studiile au demonstrat că acidul clorogenic are un efect benefic în lupta împotriva cancerului de sân, potrivit Journal of Inorganic Biochemistry.

 

- luptă contra calviției: cafeaua verde poate preveni pierderea părului, iar extractul din cafea verde ajută la creșterea părului mai gros și mai rezistent.

 

- reduce presiunea sanguină

 

- reduce efectul radicalilor liberi

 

- sporește concentrarea

 

- reduce grăsimile corporale

 

- accelerează metabolismul

 

- are efect de sațietate

 

- ajută la tratamentul contra diabetului

 

- reduce colesterolul „rău”

Cafea turceasca - simplu de facut!

Acestea sunt doar câteva din beneficiile pe care cafeaua verde le are asupra sănătății noastre. Tu ai consumat vreodată cafea verde?

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram