BCA de la Mesteru Manole este o solutie eficienta pentru constructii

BCA sau beton celular autoclavizat este o solutie inovatoarea si eficienta pentru realizarea de constructii tranice, rezistente si la un pret foarte avantajos. Avand in vedere ca este un material de constructii destul de nou, legat de acest material exista inca o serie de conceptii eronate.

Informatii tehnice despre BCA

Un bloc din BCA este fabricat din 5 „ingrediente” si anume: nisip, ciment, var, ghips si apa. Avand in vedere „ingredientele” din care se realizeaza, putem spuna ca acest material de constructii este unul in totalitate ecologic. Datorita acestor „ingrediente” constructiile realizate din BCA sunt protejate de umezeala si mucegai, dar si de frig si caldura in exces.

Mai mult decat atat, avand in vedere ca in procesul de productie nu se adauga niciun material daunator si nici nu emana gaze toxice atunci cand exista temperaturi foarte ridicate sau umezeaza foarte ridicata, putem spune ca acesta este un material foarte prietenos cu sanatatea oamenilor.

BCA-ul este un material complet reciclabil

Pentru realizarea acestui material se utilizeaza numai resurse naturale, iar astfel putem spune ca acesta este in totalitate reciclabil. De asemenea, procesul prin care se realizeaza BCA-ul este unul care nu afecteaza absolut deloc mediul inconjurator.

In plus, avand in vedere ca este un material izolator, acest si un bun prieten la ecologiei, deoarece constructiilor realizate din acest material nu consuma asa multa energie electrica.

Un bloc din BCA se transporta si manipuleaza usor

Avand in vedere ca un bloc de BCA are o greutate reduse, acest lucru inseamna ca se transporta si manevreaza usor, iar astfel vor exista economii destul de mari in legatura cu transportul pe santier si mana de lucru. Tot din punct de vedere financiar, acest material este foarte eficient, deoarece, o constructie realizata din acest material are nevoie de mai putina caldura in comparatie cu una realizata din alte material din aceiasi gama.

Fata de alte material, peste o constructie realizata din acest material nu mai este nevoie sa fie aplicat un strad de material izolator, deoarece acest material este un foarte bun izoltor si are o eficienta energetica ridicata, exact in acord cu standardele impuse de UE.

O constructie realizata din BCA este rezistenta la incendii si cutremure

In mod evident, pentru orice persoana, o casa este aproape cel mai de pret bun pe care il detine. Astfel, atunci cand va ridicati o casa este extrem de important sa va alegeti cu grija materialele pe care le veti folosi. Daca doriti sa realizati o casa dintr-un material rezistent, utilizati cu incredere BCA.

Chiar daca are o greutate redusa, acest material este foarte rezistent si durabil. Acesta face fata foarte bine trecerii anilor, cat si incendiilor si cutremurelor. Acest material este in totalitate un material ignifug avand in punct de topire foarte inalt. De asemenea, in cazul in care arde, acesta nu emana absolut deloc gaze toxice.

Daca doriti sa comandati BCA la Mesteru Manole pe site gasiti o gama variata: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/caramida-si-bca/bca