fbpx

Baia la ciubăr – cea mai plăcută experiență de vacanță și cazare la Slănic Prahova

Ai făcut vreodată baie la ciubăr?”. Pentru mulți, răspunsul la această întrebare este: ”Ce este acela un ciubăr, este un oraș în România?” sau ”Ciubărul este un lac în Transilvania?”. Ciubărul este o piscină de lemn, cu apă încălzită, în care pot face baie mai multe persoane în același timp – exact ca într-o piscină. Cuvântul ”ciubăr” vine din limba bulgară – ”čebăr”, adică butoi. Piscina din lemn se bucură de mare popularitate în tarile scandinave, unde este frig iar oamenii o folosesc să se încălzească în mijlocul naturii. Ciubărul este o piscină construită din lemn, în care apa este încălzită prin intermediul unei sobe. Materialul lemnos este uscat și îmbinat cu substanțe speciale.

Ce poți face la o pensiune cu ciubăr în curte

  • Te încălzești în zilele mai friguroase de toamnă și de iarnă. Apa este caldă și bună, tocmai ca să nu simți frigul de afară.
  • Stai de vorbă cu prietenii, pentru că în ciubăr intră mai multe persoane și este perfect să socializezi.
  • Admiri apusul soarelui dintr-un ciubăr aflat într-o pensiune cu vederea extraordinară din Slănic.
  • Deguști celebra țuică de Slănic. Poți să intri în ciubăr cu un pahar de țuică, fiartă sau nu, la alegre.
  • Îți întărești imunitatea – folosirea regulată a ciubărului poate poate îmbunătăți sănătatea fizică.

Pensiunea Portas din Slănic, Județul Prahova, este singurul resort de cazare Slănic care oferă posibilitatea unei băi la ciubăr. Apa din ciubăr este sărată, cu sare adusă din Salina Slănic. Temperatura apei este de 38-40 de grade. Ciubărul este nou nouț, instalat în luna octombrie 2020. Este produs în România, de meșteri pricepuți din zona Gheorgheni. Pensiunea Portas este deschisă din anul 2011 și oferă cazare în 8 camere spațioase, cu un nivel ridicat de confort. Este o alegere ideală pentru familiile cu copii, dar și pentru cupluri sau grupuri de prieteni care doresc să se cazeze într-o locație perfect poziționată în Slănic.