Bacalaureat 2016: liceenii nu mai sustin o proba

23 octombrie 2015

Dovezile arata ca expunerea la tehnologie nu poate fi sinonima cu abilitatea de a o folosi, iar mitul Nativ Digital este fals. Daca tinerii nu au acces la educatie digitala in mod formal si structurat, s-ar putea ca niciodata sa nu deblocheze pe deplin potentialul tehnologiei digitale pentru ei ca si cursanti, angajati, antreprenori sau cetateni. Tinerii nu detin competente digitale in mod firesc pentru a utiliza tehnologia in siguranta si eficient, iar aptitudinile dobandite in mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete.

Liceenii sunt incurajati sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard international, in situatia in care, astazi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face fata cerintelor de pe piata muncii. Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati pot fi asigurate doar prin obtinerea unei certificari cu recunoastere globala.

ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil de module ECDL in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea ECDL exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.
Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create doua Profiluri ECDL destinate elevilor - Permisul ECDL PROFIL START BAC si Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent. Incepand cu anul scolar 2009 – 2010, in Romania s-a introdus proba de Competente digitale la Bacalaureat, obligatorie pentru toti liceenii. Avand deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.

Toti elevii inscrisi in invatamantul preuniversitar din Romania, care intentioneaza sa isi certifice competentele de utilizare a computerului prin Permisul ECDL in perioada 14 septembrie – 18 decembrie 2015, se inscriu automat in cursa pentru castigarea unuia dintre cele patru premii oferite de Fundatia ECDL ROMANIA: un laptop si patru tablete. Premiile vor fi acordate prin tragere la sorti la finalul campaniei Incepe scoala cu ECDL !

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram