Avantajul de a avea acelasi profil pe toate rotile

Atunci cand se achizitioneaza un set de anvelope noi, majoritatea soferilor prefera sa faca compromisuri din punct de vedere al calitatii sau al numarului de anvelope, pentru a face o economie de moment. In timp insa, aceste artificii economice se pot dovedit mult mai scumpe si pot provoca daune la masina si la calitatea condusului. Practica de a cumpara doar doua anvelope cu un profil diferit fata spate poate duce la defectiuni majore in special daca aveti o masina cu tractiune integrala, diferentialul fiind afectat de orice mica diferenta de inaltime si inclinatie. Diferenta de inaltime de la un profil la altul sau de inclinatie lui in functie de uzura este considerat teren inclinat de catre masina si sistemul de tractiune integrala este folosit mai intens.

O alta practica periculoasa o reprezinta montarea a doar doua anvelope auto de un sezon pe o axa si de alt sezon pe cealalta axa. In acest fel, masina nu va oferi aderenta necesara condusului si va va pune in situatii periculoasa in cazul unei franari de urgenta din cauza unui accident iminent. Un alt dezavantaj il reprezinta comportamentul pe timp de ploaie, cand anvelopele trebuie sa elimine rapid apa de pe suprafata de contact pentru a conduce in siguranta. Comportamentul va fi unul diferit cand aveti profile diferite dintre o axa si alta, datorita modului in care anvelopele elimina apa diferit.

De precizat ca legislatia in vigoare stipuleaza ca trebuie sa aveti acelasi profil pe o axa a masinii. Daca sunteti depistati cu profile diferite sunteti susceptibili atat de amenda cat si de suspendarea talonului. Prin urmare, exista doar dezavantaje daca aveti profile diferite intre axe, in special daca aveti o masina cu tractiune integrala. Alegeti mereu anvelope noi de calitate. Optati pentru achizitia de anvelope online, pentru a beneficia de promotii si oferte disponibile doar in mediul online. Livrare gratuita oriunde in tara si garantie 2 ani.