fbpx

Avantajele procesului de debitare laser

Indiferent de complexitatea proiectului tau si de numarul de produse de care ai nevoie – echipa noastra de ingineri foloseste cele mai noi tehnologii si utilaje Trumpf ultra moderne pentru a te ajuta pe tine dar si alti clienti din diverse industrii sa isi creasca portofoliul de produse.

In acest sens am dezvoltat procese de debitare laser pentru o gama variate de aplicatii. Aici ne referim la debitare, sudura sau indoiri mecanice.

Debitarea laser functioneaza prin puterea unui fascicol laser foarte performant pe o suprafata de material pe care se doreste debitarea. Energia laserului si a razei acestuia este absorbita pe suprafata materialului, iar energia laserului este convertita in caldura, care se topeste si vaporizeaza mai apoi materialul. Pe langa asta, gazul rezultat este focusat si suflat pe lateral pentru ca taierea sa fie cat mai precisa.

Laserul este un device folosit ca si amplificator a radiatiei electromagnetice. Aceasta radiatie poate sau nu dupa caz sa aiba frecventa unei lumini vizibile colorate. Acest fascicol laser este foarte cald ajungand la temperaturi mari care permite sa tai aproape orice tip de material.

Acest proces de debitare cu laser este unul de productie care elimina complet nevoia de taiere clasica, iar procesul este mai rapid si precis si permite realizarea de produse finale foarte fine si in numar mare intr-un timp scurt.

Procesul de debitare laser prezinta diverse avantaje fata de taierea cu plasma pentru ca este mult mai precis si foloseste mai putina energie cand taie otelul si aluminiul. Nivelul ridicat de precizie si finetea produselor finale realizate cu aceste echipamente sunt mult mai calitative decat taierea clasica iar muchiile sunt taiate drept si nu conic asa cum se intampla in cazul proceselor cu plasma sau oxi-gaz. Pe langa asta, debitarea cu laser iti permite sa tai diverse forme complexe si este mult mai rapida fata de alte metode de taiere.

Laserul si taierea cu acesta ajuta la reducerea nivelului de contaminare la locul de munca.

Descopera si serviciile integrate de debitare laser indoire si sudare profesionale oferite de echipa noastra.