Asociaţia Româna pentru Reciclare RoRec in parteneriat cu Primaria Bistrita lanseaza o campanie de mediu in acest week end

12 august 2010

In cadrul campaniei „Sustinem si protejam traditiile si valorile locale”, echipa Asociatiei Romane pentru Reciclare Rorec va derula o ampla campanie de colectare a Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) in 6 comunitati din arealul Centrului de colectare DEEE, in parteneriat cu Primaria Bistrita.

Vineri 13 august, echipele de colectare vor putea fi intalnite intre orele 12.00-20.00 la punctele fixe amplasate in municipiul Bistrita – Parcarea Stefan cel Mare si Piata Independentei Nord. Actiunea de colectare de vineri se va derula si in comunitatile din Sarata, Ghinda, Viisoara, Slatinita si Sigmir.

Pentru serviciul de colectare de la domiciliu, locuitorii celor 6 comunitati pot apela gratuit Telefonul cetateanului (0263 984), inca de luni 9 august pana vineri 13 august, intre orele 8.00-18.00. Acest numar de telefon este pus gratuit la dispozitia celor de doresc detalii despre campanie sau au decis sa se debaraseze responsabil de deseurile electrice, de catre Primaria Bistrita. Cetatenii din sate pot obtine informatii si de la reprezentantul satesc.

De vineri 13 august si pana duminica 15 august, la Heidenfeld - Viisoara, in zona Taberei Medievale, va fi deschis zilnic, intre orele 12.00-20.00, cortul RoRec. Cei cu grija pentru mediu pot depune si la acest punct orice aparat electric vechi sau defect, conform programului de mai sus.

Toti deponentii de echipamente electrice uzate sau stricate vor participa la o tombola la care pot castiga, prin tragere la sorti, unul dintre cele 50 de premii puse in joc de organizatori. Premiile constau in 5 masini de spalat Whirlpool si 45 de tichete de cumparaturi in valoare de 150 de RON. Tichetele vor putea fi utilizate pentru achizitionarea oricarui produs nou din gama Whirlpool, in perioada 16 august-30 septembrie 2010, in magazinul Flanco Bistrita.Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc duminica 15 august, pe scena Taberei medievale de la Heidenfeld, in jurul orei 21,00.

”As dori sa adresez multumiri speciale voluntarilor si partenerilor din Bistrita, ce au transmis mesajul nostru catre locuitori si au promovat, cu maxima seriozitate, acest proiect”, a declarat dl. Liviu Popeneciu, presedinte RoRec. „Prezenta Asociatiei RoRec in cadrul acestei campanii desfasurate in Bistrita este motivata de dorinta noastra de a implica populatia si turistii intr-un exercitiu civic, caci in afara actiunii de colectare vom desfasura si o actiune de informare si constientizare in cadrul Taberei Medievale, eveniment ce va avea loc in acest week-end la Heidenfeld - Viisoara”, a incheiat dl. Liviu Popeneciu.

Sub deviza „Sustinem si protejam traditiile si valorile locale”, patrula de voluntari a Asociatiei RoRec va invita participantii prezenti la Tabara Medievala sa lase curat locul in care vor petrece timp de trei zile. Patrula RoRec este formata din elevi ai scolilor din Bistrita si membri ai asociatiei Eurotin Bistrita. Acestia vor oferi materiale (pungi biodegradabile, manusi si saci ecologi) pentru ca invitatii sa isi poata colecta si depune deseurile acolo unde le este locul, adica in spatiile special amenajate de organizatori si pentru a evita abandonul lor in natura.

Actiunii de mediu realizate de Asociatia RoRec, in parteneriat cu Primaria Bistrita si Asociatia Cuturala Bistrita Medievala, i s-a alaturat Asociatia Bioplastic.

Asociaţia Româna pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea de materii prime în sectorul economic.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram