Asigurări online RCA, CASCO, locuință și călătorie. Cât costă o asigurare?

27 octombrie 2020
Autor:
SC MARKETING FOR YOU SRL

Viața este surprinzătoare. Este un carusel de stări, trăiri și emoții în care binele și răul ne vizitează în egală măsură. De la o zi la alta apar lucruri noi cu care învățăm să trăim, pe care încercăm să le rezolvăm sau să le depășim. 

Pe măsură ce înaintăm, găsim un partener, se naște o familie și poate începem o afacere, iar în acest context trebuie să înțelegem cât de importante sunt asigurările pe termen lung. Citește în continuare acest articol și vei afla de ce sunt asigurările importante, câte tipuri de asigurări sunt, cum îți poți face asigurare RCA online și cât costă o asigurare RCA.

Ce este de fapt asigurarea și de ce este important să fii asigurat?

Fiindcă în viață nu avem parte doar de certitudini, nevoia unei asigurări devine tot mai mare. Incertitudinile sau riscurile sunt aspecte pe care fiecare din noi încearcă să le rezolve. Și cum poți gestiona mai bine un risc sau o incertitudine decât prin intermediul unei asigurări?

Conceptul de asigurare este foarte simplu de înțeles. Când decizi să cumperi o asigurare, transferi costul unei potențiale pierderi către o companie specializată în schimbul unei taxe lunare sau anuale, care în termeni de specialitate este cunoscută sub numele de primă.

În funcție de termenii conveniți între titular și compania asiguratoare plătești această primă pentru a-ți asigura viața, sănătatea, autoturismul sau proprietatea pe o anumită perioadă. În schimbul primei, compania de asigurări investește fondurile în siguranță, în așa fel încât suma să poată crește și atunci când este nevoie să poată acoperi daunele financiare în caz de vătămare a persoanei sau obiectului asigurat.

Câte tipuri de asigurări există?

Există diferite tipuri de produse de asigurare, însă motivul este același pentru toate aceste produse – garantarea protecției și reducerea riscului persoanei sau obiectului asigurat. De la artă la animale de companie, există asigurări disponibile pentru o serie de lucruri precum: planuri de asigurări de viață, asigurări pe termen lung, asigurări de sănătate, asigurări RCA, CASCO, asigurări pentru locuințe și multe altele. 

Asigurarea auto

Asigurarea auto

Sursă foto Freepik

Atat tipul de asigurare RCA, cat si cel CASCO, sunt destinate autovehiculelor. Diferenta dintre acestea este dată de faptul că asigurarea RCA este obligatorie pentru toate autovehiculele puse în circulație pe drumurile publice, în timp ce asigurarea facultativă tip CASCO poate fi încheiată doar în anumite condiții.

Dacă ești șofer, atunci știi de existența asigurărilor RCA și CASCO. Pentru necunoscători, la o primă vedere ai putea spune că ai de ales între cele două, însă în realitate lucrurile sunt diferite. Este adevărat că cele două tipuri de asigurare sunt destinate autoturismelor, însă marea diferență între ele este că asigurarea RCA este cea care în cazul unui accident acoperă pagubele produse părților implicate, deci terților, fiind și polița pe care statul le-o solicită în mod obligatoriu tuturor participanților la trafic.

Pe de altă parte, asigurarea CASCO este prevăzută ca fiind opțională pentru șoferi și autoturismele acestora, fiind o poliță care acoperă daunele survenite propriei mașini. Prin urmare, în cazul avariilor de orice natură: ciocniri, acțiuni ale celorlalți participanți la trafic, răsturnări și chiar a avariilor provocate de evenimente naturale cum ar fi inundațiile ori cutremurele, polița CASCO acoperă valoarea daunelor provocate. 

O altă diferență între cele două este că obligativitatea RCA-ului impune automat ca acest tip de poliță de asigurare să acopere orice vehicul, indiferent de condițiile pe care le îndeplinește. În timp ce pentru unele tipuri de asigurări CASCO este nevoie de o inspecție prin care mașina asiguratului să nu fie avariată înainte de întocmirea poliței. Totuși, asigurarea CASCO este un bun pe care ar fi bine să îl iei în calcul, iar partea bună este că există și produse de asigurare CASCO fără inspecție de risc.

Deși avantajos și mult mai complex decât RCA-ul, acest tip de asigurare nu scutește obținerea unei polițe RCA. Mai mult decât atât, sunt prevăzute amenzi consistente pentru cei care nu își achiziționează RCA-ul. Partea bună pentru toți șoferii este că din anul 2020, o dată cu instalarea pandemiei generate de COVID-19, prezentarea asigurării RCA online a devenit posibilă! În plus, dacă alegi să obții polița RCA online, ai avantajul că poți alege și o perioadă mai scurtă de 12 luni. 

Digitalizarea atrage după sine și rapiditatea procesului prin care intri în posesia poliței de asigurare RCA. Dacă te asiguri că datele tale sunt introduse corect, primești asigurarea RCA online atât în cont, cât și pe email. Dovada de plată a poliței de asigurare RCA intră în posesia asiguratorului, iar în acest fel poate fi emisă rapid sau chiar instant. În schimb, dacă totuși o preferi fizic poți solicita un exemplar brokerului cu care ai încheiat asigurarea.

Cât costă o asigurare RCA?

Ei bine, tarifele sunt realizate sub egida mai multor factori, precum categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane, etc.), tipul asiguratului (persoană fizică sau persoană juridică), vârsta asiguratului (doar în cazul persoanelor fizice) și, bineînțeles, caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică, masa maximă autorizată, numărul de locuri).

Tot online poți găsi simplu și rapid lista posibilităților de tarife conforme cu datele introduse de tine. tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai completat toate câmpurile din cadrul unui calculator RCA auto!

Asigurarea medicală de călătorie

Asigurarea medicală de călătorie

Asigurarea medicală de călătorie

Sursă foto Freepik

Dacă intenționezi să călătorești în străinătate este indispensabil să obții o asigurare medicală de călătorie. De ce? Pentru că s-ar putea ca lucrurile să nu meargă așa cum te aștepți, iar incidentele neprevăzute pot apărea oriunde, oricând, și este mai bine să fii pregătit. 

Cu asigurarea medicală de călătorie, puteți fi acoperit împotriva evacuării de urgență, a cheltuielilor medicale suportate pentru rănile suferite, întreruperea sau anularea călătoriei, pierderii pașaportului și a portofelului, a bagajelor deplasate, a imposibilității de a solicita asistență în caz de dezastru natural și alte astfel de riscuri potențiale.

Cât costă o asigurare medicală de călătorie?

La fel ca în cazul asigurării RCA pentru autovehicule, prețul unei asigurări medicale de călătorie este un compus al mai multor factori, precum: 

 • Destinația Călătoriei, mai exact țara unde dorești să ajungi
 • Data de plecare și data de sosire
 • Scopul călătoriei (turism, afaceri, muncă, studii, șofer)

De exemplu, dacă în următoare perioadă plănuiești o călătorie în Grecia care va dura 5 zile, în scop turistic poți introduce aceste date aici, iar în funcție de suma asigurată și de beneficiile incluse vei descoperi lista tarifelor posibile.

Asigurarea locuinței

Asigurarea locuinței

Sursă foto Freepik

Cu siguranță o casă este cel mai scump și valoros activ pe care cineva îl poate deține. Din acest motiv o poliță de asigurare a locuinței este mai mult decât vitală, întrucât acoperă costurile asociate cu reconstrucția structurii casei în cazul unui potențial pericol. 

Cu o poliță de asigurare bună, nu va mai trebui niciodată să îți faci griji cu privire la lucrurile rele care se pot întâmpla, întrucât asiguratorul îți permite să remediezi problema. 

Cât costă asigurarea locuinței?

Nici pentru acest tip de asigurare prețul nu este unul fix și bineînțeles că acesta este raportat la anumiți factori și detalii care descriu locuința pentru care se întocmește polița, precum:

 • Materialul din care este construită (beton armat, metal etc.)
 • Suma Asigurată
 • Tip localitate (urban, rural)
 • Tip clădire (casă, bloc)
 • Număr etaje 
 • Număr camere 
 • Suprafață
 • Județ
 • Localitate 
 • Adresa locuinței
 • Date proprietar 

Odată cu completarea câmpurilor enunțate anterior veți putea afla un preț pentru întocmirea unei asigurări pentru locuința dumneavoastră.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram