Aripioarele jos

10 mai 2011

Incepem printr-o mica incalzire, compusa din joc de glezne, cateva rotiri de genunchi, genuflexiuni urmate de cateva sarituri, lovituri in gol....Apoi, ne asezam confortabil pe o saltea sau chiar direct pe podea. Dupa ce am luat un prosop si putina apa, pornim muzica, de preferat ritmica, astfel incat sa ne imprime un ritm alert. Cu cat miscarile sunt mai rapide cu atat scapam mai repede de celulita si facem piciorul frumos.
Cam asa suna inceputul unui antrenament atunci cand vrem sa scapam de surplusul de grasime de pe coapse pentru a ne modela formele. Insa, ce facem cand toate acestea sunt in zadar sau rezultatele intarzie sa apara? Singura solutie este sa apelam la varianta chirurgicala, cu rezultate vizibil mai rapide, respectiv lipoaspiratia. Astfel, doctorita Silvia Stanculescu- specialist chirurgie plastica microchirurgie reconstructiva explica in cele ce urmeaza ce presupune aceasta interventie.
“Lipoaspiratia consta in extractia grasimii, fiind o tehnica de indepartare a depozitelor de tesut adipos nedorit, din anumite regiuni ale corpului. Lipoaspiratia nu substituie scaderea in greutate cu ajutorul altor solutii, dar constituie o metoda de indepartare a grasimii care nu se poate rezolva prin dieta si exercitii fizice pentru anumite zone ale corpului, grasime care se transforma in “colacei”, “gusa” sau “aripioare”.
Astfel, “chiar si asociate cu dieta, exercitiile fizice care reprezinta una dintre solutii, nu asigura corectia, deformarea aparand prin schimbari structurale la acest nivel. De ce? Pentru ca nu slabim intodeauna proportional, asa cum ar fi ideal pentru oricare dintre noi, pentru ca nu putem sa ne setam organismul precum un robot care sa faca ceea ce dorim, cat si cum dorim”, mai precizeaza doctorita Silvia Stanculescu. De aceea, lipoaspiratia poate fi practicata in mai multe cazuri, mai exact atat la pacientii cu greutate corporala apropiata de normal, cu piele elastica, sanatosi fizic si psihic, care au depozite de grasime in exces localizate in anumite zone dar si in cazul celor care au probleme de greutate vizibile. Insa, in primul caz rezultatele vor fi mult mai rapide, corpul capatand forma dorita inca de la prima interventie. Acest lucru este aplicabil in situatia in care se duce o lupta pentru indepartarea „aripioarelor” care le impiedica pe multe dintre femei sa poarte pantaloni sau fuste mulate, dandu-le un aspect deformat al picioarelor.
In plus, la aceasta problema se adauga cel mai cumplit lucru: inhibarea poftelor si a senzatiei de foame, abstinenta de la dulciuri si chiar infometarea, doar pentru a dobandi o silueta de invidiat. Mai mult, in ciuda eforturilor depuse nervii nu inceteaza sa apara deoarece observam tesutul adipos din jurul feselor si coapselor care refuza sa fie indepartat. Acest lucru se intampla pentru ca”lipidele sunt eliminate din organism (gambe, brate, fata) relativ repede, insa cele de la nivel abdominal sau de pe coapse sunt pastrate de organism cat mai mult posibil, ca o metoda de aparare impotriva unor posibile perioade de infometare, persistand si punand rabdarea doamnelor la incercare”, declara doctorita Silvia Stanculescu.
Acest tip de operatie este sigur, avand in vedere ca pacientii sunt consultati cu atentie inainte, respectandu-se astfel toti pasii ante operatori. In general, singurele complicatii care pot sa apara sunt cele normale, ca si in cazul oricarei alte interventii chirurgicale, iar in particular pot aparea anemii, deformari inestetice ale zonelor operate insa, sunt mai rar intalnite. Totusi se pot evita si aceste riscuri minime daca sunt urmati si respectati corect pasii indicati de medic, astfel incat, ulterior, si cicatricile vor fi mai mici si foarte putin vizibile. In majoritatea cazurilor care au fost expuse acestei metode sigure de indepartare a aripioarelo,r complicatiile nu au existat, pacientul plecand acasa la doua ore dupa operatie, putand chiar sa-si reia activitatea de a doua zi, deorece interventia nu este dureroasa, mai precizeaza doctorita Silvia Stanculescu. Ceea ce nu trebuie totusi ignorat este expunerea imediata la soare si chiar in prima luna dupa operatie deoarece poate cauza schimbari de culoare a pielii sau echimoza.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram