Aripioare de pui picante, pentru cinefilii pofticioși

9 aprilie 2019
Autor:
Digital Metrics

Există ingrediente pe nedrept ignorate de către gospodine, dar care ne permit să creăm mâncăruri de-a dreptul minunate. În ceea ce privește puiul, dacă toată  lumea iubește supa, mai puțini sunt fanii unor preparate cu aripi de pui, spre exemplu.

Gustări din carne de pui pentru pofticioși!

Și totuși, nu v-ar surâde ideea unor aripioare de pui cu gust picant? Sunt ușor de gătit, nu trebuie ca să mergeți neapărat la un fast food pentru a le cumpăra de-a gata!

Aripile de pui condimentate sunt delicioase dacă le mănânci la restaurant, dar mai ales în fața televizorului. Duminica, urmărind un meci de fotbal sau un film de familie. Să zicem... „L'aile ou la cuisse” (“Aripioară sau picior?”) cu Charles Duchemin (Louis de Funès)!

Categoric, aripioarele picante sunt un deliciu la modă și mulți sunt înnebuniți după ele. Mai ales adolescenții!

Fără îndoială, rețetele de gătit asemenea minuturi pot să fie extrem de variate de la o țară la alta, chiar și de un restaurant la altul, existând chiar locuri unde bucătarii creativ reușesc ca să îmbine cu brio o rețetă banală cu tot soiul de condimente spectaculoase care le conferă aripioarelor de pui o savoare deosebită, unică.

Mulți cred că alimentele picante au un efect negativ asupra organismului, motiv pentru care le critică ca fiind nesănătoase.

Nu știu ce gândesc indienii sau mexicanii despre această perspectivă de a vedea lucrurile, dar trebuie spus că alimentele picante au mult de-a face cu stilul de viață, calitatea ingredientelor și, de ce să nu o recunoaștem, cantitatea mâncării pe care o ingurgităm la o masă (la un meci ori la un film de duminică...).

Se pare că rețeta originală americană provine din orașul Buffalo (New York) și că ele au fost comercializate inițial sub numele de "Buffalo Wings".

Povestea inventării acestor delicii culinare e simplă: un bucătar, văzând că aripioarele de pui erau continuu aruncate, a decis să creeze o rețetă specială unde ele să fie vedete.

Cum se pot găti ușor aripioare de pui acasă?

Secretul este acela de a îndepărta pielea de pe aripioarele de pui, așa încât carnea să fie cât mai bine expusă procesului de gătire la cuptor. Nu le aruncați în tigaie dacă vreți niște gustări foarte bune! Grăsimile sunt concentrate în piele, așa că este esențial ca să o eliminați dacă vă doriți ca să mâncați doar carne slabă. Nu va fi deloc fadă, pentru că va fi impregnată într-un sos special.

Dar mai întâi le așezați în tavă așa cum sunt și le dați la cuptor, la foc mic. După circa un sfert de oră aripioarele coapte sunt scoase și puse într-un castron cu sos picant, unde curry, sosul Tabasco, sunt elemente de bază. Dar imaginația dvs. nu trebuie să aibă limite!

Când aripile de pui s-au îmbibat bine respectivul sos condimentat, ele se reintroduc în cuptor pentru alt sfert de oră și gata. Deliciul este gata de servit pofticioșilor!

O porție de 50 g sau, altfel spus, două până la trei bucăți de aripioare de pui coapte au maxim 100 kcal. Deci puteți să dublați fără probleme cantitatea savurată în timpul filmului. Sau poate chiar să o triplați!!!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram