Arad - Top 5 atractii turistice din judet

28 februarie 2023
Autor:
SEO MARKETING AGENCY SRL
Situat in partea vestica a Romaniei, judetul Arad este considerat a fi unul dintre cele mai importante centre culturale si economice din tara noastra. Din punct de vedere istoric, Arad a avut parte de un trecut destul de complicat. De-a lungul timpului, teritoriul judetului s-a aflat in administratia diferitelor formatiuni statale, printre care se numara Imperiul Austro-Ungar, Regatul Ungariei si Romania. Stiai ca acest oras a fost un centru comercial important atat in societatea medievala, cat si in prezent, in societatea moderna? Vorbim despre un oras cu o istorie bogata, ale carui radacini se intind inca pana la perioada romana. Pe teritoriul acestuia exista numeroase obiective turistice istorice, cum ar fi Cetatea Aradului, Biserica Sf. Ioan Botezatorul, Palatul Administrativ si Teatrul Clasic Ioan Slavici, vechi de sute de ani.

Pe langa centrul urban Arad, in judet mai exista si alte orase importante, dintre care amintim Ineu, Lipova sau Pecica.

In cazul in care te-ai decis sa pleci la drum, trebuie sa iti cauti din timp o cazare in Arad si apoi sa-ti faci un plan cu locuri pe care ai putea sa vizitezi aici. Ei bine, optiunile sunt destul de diverse. In primul rand, poti face o scurta plimbare pana la Cetatea Aradului, una dintre cele mai interesante obiective turistice din Arad. Construita inca din secolul XVIII-lea, aceasta gazduieste numeroase expozitii culturale si este un loc pe care nu il poti rata daca esti pasionat de istorie. Continuam cu Biserica Sf. Ioan Botezatorul, un edificiu religios impunator realizat in stil baroc. Aflata in partea centrala a orasului, biserica are un design interior de exceptie. Frescele ilustreaza scene semnificative pentru crestinatate, fiind admirate anual de un numar foarte mare de pelerini. Si parcurile din Arad sunt des vizitate de turisti, mai ales Parcul Mihai Eminescu. Pe durata lunilor de vara, parcul este o oaza de verdeata, avand in vedere ca aici exista o varietate de plante, flori, cai de promenada si locuri de joaca pentru copii. In partea nordica a judetului exista si „Delta Muresului”, un areal protejat prin lege. Aceasta zona este o destinatie populara pentru turismul ecologic si pentru drumetii. Aici poti avea parte de diverse activitati in aer liber, cum ar fi plimbarile cu barca, pescuitul, canotajul. Ultima, dar nu cea din urma propunere a zilei este Cetatea Siria ce se afla la doar 30 de km de Arad. Practic, este vorba despre un adevarat exemplu de arhitectura medievala ce merita a fi admirat indeaproape. Concluzionand, Aradul este o idee excelenta pentru calatoriile tale din viitor. Chiar daca nu vei reusi sa ajungi aici in luna februarie, ai putea avea in vedere aceasta destinatie de vacanta pentru lunile ce urmeaza, deoarece este o zona deosebita a tarii.
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram