APTUS Software promoveaza utilizarea tehnologiilor bazate pe Realitate Virtuala VR pentru instruirea angajatilor din infrastructurile critice

23 octombrie 2015

APTUS Software a dezvoltat o solutie de realitate virtuala de tip CAVE, in cadrul proiectului „Realizarea unei platforme tehnologice inovative bazata pe aplicatii de realitate virtuala pentru siguranta si protectia personalului din infrastructurile critice”.
Organizatiile care activeaza in domeniul infrastructurilor critice acorda o mare atentie pregatirii adecvate a personalului propriu, deoarece respectarea regulilor de siguranta si protectie este esentiala pentru buna derulare a activitatii. Prin utilizarea platformei inovative de instruire se urmareste limitarea consecintelor si reducerea incidentelor ce pot cauza accidente majore, precum si prevenirea riscurilor la care este expus personalul operativ.
Pentru operarea eficienta a unei infrastructuri critice (in orice situatie si tinand cont de sustenabilitatea economica) este necesar ca personalul sa aiba capacitatea de a face fata oricaror provocari: administrarea infrastructurilor critice, asigurarea serviciilor de mentenanta a masinariilor si echipamentelor specifice, derularea de interventii de urgenta etc., totul pe fondul asigurarii unor conditii de maxima securitate pentru obiectiv si angajati.
Avantajele utilizarii platformei de instruire online:
• Instruirea personalului intr-un mediu dinamic si controlat, fara expunerea la pericole reale;
• Facilitarea unui proces de invatare rapida si acces la o serie de scenarii diferite bazate pe situatii practice intalnite in activitatea curenta a celor care isi desfasoara activitatea in infrastructuri critice;
• Acces repetat la scenarii bazate pe exemple de bune practici, pentru aprofundarea unor experiente si dobandirea unor competente specifice;
• Posibilitatea de a testa si evalua cursantii in conditiile producerii unor evenimente extreme, totul organizat intr-un mediu virtual sigur.

Platforma dezvoltata de APTUS Software este o solutie integrata hardware-software ce include un pachet de scenarii, o colectie de obiecte si scene 3D si un sistem de afisare 3D cu imersie.
In cadrul Polului de competitivitate CREVIS sunt dezvoltate platforme care au ca obiectiv monitorizarea de la distanta, instruirea resurselor, simularea si monitorizarea prin intermediul realitatii augmentate si a realitatii virtuale in sectorul infrastructurilor critice, simulate intr-un cub de realitate virtuala cu imersie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram