Aplicații mobile care te ghidează spre muzee din București, Cluj Napoca și Constanța

19 ianuarie 2020
Autor:
IXPR DEVELOPMENT& CONSULTING SRL

 

Asociația Identitate Culturală Contemporană (AICC) a realizat trei aplicații mobile prin care turiștii vorbitori de limba engleză sunt ajutați să ajungă în muzee din București, Cluj Napoca și Constanța. Implementarea aplicațiilor a fost realizată la inițiativa președintelui executiv al AICC, Florin Pîrlea. 

 

Utilitatea aplicațiilor mobile ale muzeelor din cele trei orașe

 

Dezvoltare aplicațiilor mobile este un demers firesc pentru a promova identitatea culturală românească în context european, apreciază Florin Pîrlea. Aceasta pentru că  într-o lume în care informația complexă poate fi găsită pe internet, facilitarea accesului la cultură poate fi făcut cu ajutorul unui smartphone. În timp au fost dezvoltate aplicații care să răspundă diferitelor nevoi ale oamenilor, de la rezervări online sau cumpărături, la  softuri IoT prin care să device-urile devin inteligente. În egală măsură sunt necesare aplicații care să faciliteze accesul la cultură și instituții culturale. 

 

Întrucât turiștii străini sunt cei care au o mai mare nevoie de a fi ghidați către muzee și un procent semnificativ al populației este cunoscătoare de engleză, aplicațiile cu muzeele din București, Cluj Napoca și Constanța au fost elaborate în această limbă. 

 

Informații pe care cele trei aplicații mobile le oferă utilizatorilor

 

Aplicațiile mobile despre muzeele din București, Cluj Napoca și Constanța sunt mai mult decât o uzuală poziționare pe hartă, deși una dintre principalele funcții este cea de a ghida utilizatorii către cele mai apropiate instituții culturale, afișând inclusiv distanța. 

 

De asemenea, aplicațiile informează în timp real dacă instituția este deschisă și permite acces direct pentru a apela instituția. De asemenea, foarte util și important,  fiecare edificiu are o scurtă descriere, inclusiv un istoric al clădirii. 

 

Unde și cum găsiți aplicațiile cu muzee din București, Cluj Napoca și Constanța

 

Aplicațiile sunt gratuite și pot fi descărcate în App Store și Google Play, fiind disponibile pentru telefoane smart IoS și Android. 

 

Aplicațiile sunt realizate de către Asociația Identitate Culturală Contemporană cu sprijinul voluntarilor Gemini Solutions, ingineri programatori. 

 

Alte aplicații mobile cu scop cultural realizate de Asociația Identitate Culturală Contemporană în colaborare cu Gemini Solutions care asigură acces la informații culturale 

 

Asociația Identitate Culturală Contemporană, cu ajutorul echipei Gemini Solutions, a mai realizat aplicațiile culturale Statui de Daci, Muzeul Hărților, Jewish Heritage și Martirii Marii Uniri. 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram