fbpx

APCS reacţioneaza la incidentul din Galaţi

APCS nu se limitează la a-şi manifesta dezacordul şi, prin vocea preşedintelui, a contactat factorii de decizie a celor două companii.

„Având în vedere cele întâmplate cu agentul nostru şi în urma discuţiei telefonice purtate cu dl. Baciu, vă asigur că nu voi tolera astfel de comportamente şi voi merge până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”, a declarat Florin Oana, Administrator Crotal Security.

„Compania noastră de pază condamnă cu fermitate cele întâmplate. Privitor la agentul de pază al societăţii noastre, care nu a luat parte la incident, dar s-a complăcut şi a asistat la cele întâmplate, vom lua măsurile de rigoare”, a declarat Ec. Ion Mecu, Director General Select Security.

„APCS îşi exprimă îngrijorarea cu privire la acest tip de comportament lipsit de orice fel de profesionalism, care descalifică total agentul de securitate în cauză şi aduce prejudicii grave de imagine atât pentru companiile de pază implicate, cât şi pentru industria de securitate în general. Eu nu sunt şi nu voi fi niciodată de acord cu asemenea comportamente şi astfel de consecinţe”, a declarat Adrian Baciu, Preşedintele Asociaţiei Profesionale a Companiilor de Securitate (APCS).

APCS insistă asupra stabilirii unor standarde minime profesionale, morale şi de conduită pe care să le respecte toate companiile care oferă servicii de securitate privată, şi, în acelaşi timp, va milita activ pentru respectarea şi implementarea lor la nivel naţional.

„Un singur caz de aceasta natură estompează zeci de alte situaţii în care agenţii de pază fac lucruri importante în folosul comunităţii. Iată câteva exemple preluate de la companiile membre APCS: un echipaj de intervenţie a salvat viaţa unei femei însărcinate din judeţul Dolj care a rămas înzăpezită, un agent de pază a reuşit să stingă o maşină incediată într-o parcare până la sosirea pompierilor, numeroase alte echipaje au participat la salvarea unor familii inundate, alţi colegi au donat sânge pentru bolnavii din Braşov, un echipaj de intervenţie din Iaşi a salvat o tânără inconştientă, căzută pe stradă, iar în dispeceratul uneia dintre companii este angajată o persoană cu handicap locomotor”, a completat Baciu.

Toate eforturile APCS vizează îmbunătăţirea sistemului de securitate privată. Acest lucru trebuie să se reflecte în toate aspectele, de la stabilirea unor standarde minime, până la selecţia şi pregătirea corespunzătoare a personalului astfel încât să evităm astfel de incidente.

De asemenea, considerăm necesară elaborarea unei noi legi a pazei astfel încât să putem fi în măsură să construim inteligent o cultură de securitate privată.

Adrian Baciu
Preşedinte
Asociaţia Profesională a Companiilor de Securitate

strada Londra 32, etaj 1, sector 1
Telefon/Fax: 021 230 4124
Mobil: 0727 308 209
E-mail: [email protected] / [email protected]
www.apcs.ro