Anvelope all season sau de sezon

Sezonul cald a inceput si odata cu el si nevoia soferilor de a monta un set de anvelope vara potrivit noilor conditii. O intrebare care a aparut recent pentru majoritatea soferilor este: anvelope all seaosn sau anvelope de sezon? Aceasta intrebare a inceput sa devina mai pregnanta odata ce pneurile all season au devenit mai performante si producatorii au construit mai multe repere. Chiar daca tehnologia a evoluat considerabil, un set de anvelope all season nu ofera aceleasi performante precum un set de anvelope de sezon si exista mici dezavantaje in folosirea lor.

Care sunt dezavantajele folosirii unor pneurii pentru toate anotimpurile:

  • se uzeaza mult mai intens

Din cauza ca sunt construite pentru a putea rula in siguranta pe toata durata anului, in timpul sezonului rece si in timpul sezonului cald, pneurile M+S au in compozitie siliciu, ceea ce le face foarte moi in timpul sezonului cald. Prin urmare, durata lor de viata este una scurta in comparatie cu un set de anvelope vara folosit strict pe perioada sezonului. Daca considerati ca faceti o economie cu un singur set de anvelope, realitatea este insa ca veti fi nevoiti sa cumparati mai devreme unul.

  • performanta nu egaleaza pe cea a unor pneuri de sezon

Jurnalistii din domeniu au testat riguros diferite profile de all season in comparatie cu profile de vara sau de iarna, in medii diferite, caracteristice fiecarui sezon in parte. Performanta oferita atat la distanta de franare cat si stabilitate oferita nu este la acelasi nivel cu un set de anvelope de sezon. Daca aveti un stil de condus sportiv, format din franari si accelerari bruste sau daca conduceti la viteze ridicate pe autostrada, va recomandam sa optati pentru un set de cauciucuri pentru sezon

Avantajele folosirii unui set de cauciucuri all season este unul pur economic, nemaifiind nevoie sa jantati si sa dejantati seturile de vara si iarna si puteti sa rulati toata perioada anului. Daca nu parcurgeti un nr ridicat de km anual, varianta de cauciucuri all season este una potrivita. Daca insa aveti nevoie sa parcurgeti mai multi km anual, aveti un stil de condus sportiv si doriti sa aveti o performanta ridicata, va recomandam sa optati pentru anvelope de sezon, vara in timpul verii si anvelope iarna pentru sezonul rece.