Anvelope de iarna Goodyear UltraGrip Performance Gen1

18 decembrie 2015
Autor:
AUTO DIN SRL

Reducerile la anvelope de iarna si anvelope all season continua la AnveloSHOP si AnvelopeMAG, reduceri pe care niciun posesor de autoturisme nu trebuie sa le rateze. Vor fi reduse preturile la o gama foarte variata si extinsa de anvelope de iarna si all season, destinate utilizarii pe autoturisme, SUV-uri si autoutilitare. Toate aceste anvelope sunt noi, vin cu o garantie de trei ani din momentul facturarii si sunt livrate prin curierat rapid, oriunde in Romania.
Fiind o perioada incarcata in ceea ce priveste vanzarile, va recomandam sa evitati aglomeratia de pe liniile telefonice si sa comandati online, direct de pe site-urile www.anveloshop.ro si www.anvelopemag.ro. Toate comenzile online sunt procesate automat, in ordine cronologica si au prioritate la stocuri.

Echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna sau anvelope all season trebuie sa reprezinte o prioritate pentru toti soferii in aceasta perioada a anului. Aceste anvelope sunt proiectate pentru a oferi performante ridicate la temperaturi scazute si in conditii de drum de iarna, avand mai multe caracteristici tehnice specifice, dintre care dorim sa reamintim: compusii de cauciuc speciali, designul specific al benzii de rulare si microstriatiile.
De asemenea, trebuie mentionata si existenta legislatiei anvelopelor de iarna. Aceasta legislatie prevede drept obligatorie echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna sau anvelope all season cat timp drumurile din tara au aspect de iarna, si anume sunt acoperite cu zapada, cu gheata sau cu polei. Soferii prinsi la controalele politiei fara astfel de anvelope montate risca sanctiuni drastice: amenzi de pana la 2 100 de ron si suspendarea imediata a talonului auto.

Caracteristici de ordin tehnic

Cauciucul utilizat: Trebuie notat faptul ca nu numai zapada si poleiul reprezinta pericole pentru soferi pe timpul iernii. Temperaturile scazute afecteaza la randul lor foarte mult performantele autoturismelor, inclusiv modul in care anvelopele se comporta.
Nivelul temperaturii la care anvelopele de vara nu mai sunt sigure este acela de 7 grade Celsius. Cand termometrele incep sa arate temperaturi sub aceasta valoare, aceste anvelope isi pierd mare parte din flexibilitate, devenind nesigure, avand o aderenta foarte scazuta.
Anvelopele de iarna sunt produse in proportie de 80% dintr-un cauciuc natural mult mai flexibil, fapt care le permite sa pastreze mare parte din performantele avute si la temperaturi foarte joase. Astfel, acestea vor permite autoturismului sa aiba o aderenta sporita la carosabil, sa fie mai stabil in viraje si sa aiba o tractiune mult mai buna.
In plus, anvelopele de iarna mai au un componenta lor un numar de structuri interne ce ajuta la ranforsarea acestora, facandu-le mai rezistente fata de conditiile specifice sezonului de iarna (drumuri dificile, temperaturi foarte scazute).

Specificatiile benzii de rulare: Banda de rulare in cazul anvelopelor de iarna este una special conceputa, vizibil diferita fata de cea a anvelopelor de vara. Se evidentiaza doua elemente specifice, din care reamintim: numarul ridicat de blocuri inalte de cauciuc, care ajuta la formarea canelurilor adanci specifice anvelopelor de iarna si microstriatiile de pe banda de rulare, ce au rolul de a imbunati comportamentul anvelopelor pe carosabil ud.
Blocurile de cauciuc si canelurile adanci au rolul principal de a imbunatati aderenta intr-o masura considerabila, aderenta scazuta fiind principalul inconvenient pe care soferii il intalnesc cand circula pe timp de iarna.
Microstriatiile ajuta la imbunatatirea comportamentului autoturismului pe drumuri acoperite cu zapada moale sau cu apa, avand abilitatea de a combate fenomenul de acvaplanare. Astfel este imbunatatita manevrabilitatea in viraje, sunt reduse distantele de franare si este imbunatatita tractiunea.

Goodyear UltraGrip Performance Gen1

In acest an, cei de la Goodyear continua extinderea gamei de anvelope de iarna – gama UltraGrip – prin noua anvelopa premium UltraGrip Performance Gen1. Fiind urmasul direct al anvelopelor UltraGrip 9, Performance Gen 1 au fost proiectate pentru a oferi performante de top in conditii grele de iarna.
Performance Gen1 sunt considerate anvelope de “performanta ultra ridicata” (UHP, Ultra High Performance), din gama premium, fiind concepute pentru automobile foarte peformante, de dimensiuni peste medie.
Anvelopele Gen1 au fost proiectate de inginerii de la centrele de cercetare si dezvoltare ale Goodyear din Franta, fiind astfel concepute pentru a fi utilizate cu maxima eficienta si in maxima siguranta in conditiile de iarna specifice continentului European.
Celebrul club auto german “TUV SUD” a testat aceste anvelope in diferitele conditii in care ar putea fi utilizate (zapada, gheata, carosabil uscad, carosabil ud), ajungand la concluzia ca, dintre toti participantii (anvelope din gama premium a altor producatori cunoscuti, printre care Bridgestone sau Pirelli) anvelopele Gen 1 au obtinut cele mai bune performante la distantele de franare, acestea fiind in medie cu 3% mai scurte decat in cazul celorlalte anvelope testate.
Banda de rulare prezinta noi caracteristici: microstriatiile sunt pozitionate diferit, beneficiind acum de un sistem de interblocare. Blocurile de cauciuc numeroase si inalte imbunatatesc aderenta si manevrabilitatea in toate conditiile de iarna.
Designul canelurilor de pe banda de rulare este unul special, hidrodinamic, proiectat in asa fel incat sa ajute la combaterea eficienta a fenomenului de acvaplanare. In comparatiile cu vechile modele Goodyear, Gen1 ofera performante mult imbunatatite in ceea ce priveste aderenta is manevrabilitatea pe carosabile acoperite cu zapada moale sau cu apa.
Din punct de vedere al preturilor, acestea sunt in medie cu 25% mai mari decat anvelopele din clasa medie, dar performantele oferite de acestea sunt cu mult peste 25% mai bune decat acestea. Ca si dimensiuni, acestea se gasesc in diametre intre 15 si 19 inch, acoperind mare parte din piata masinilor de inalta performanta.

Sfaturi:

1. Echipati-va autoturismul cu anvelope de iarna pentru a putea circula legal si in siguranta pe timpul iernii. Verificati ca anvelopele sa aiba marcajul obligatoriu M+S inscris pe flanc.
2. Montati-va un set intreg de anvelope, nu numai doua pe puntea de tractiune. Astfel veti obtine performanta maxima si siguranta deplina.
3. Nu achizitionati anvelope la mana a doua sau anvelope resapate, provenienta acestora este deseori necunoscuta, la fel si numarul de kilometri parcursi in trecut. Anvelopele noi reprezinta o optiune mult mai sigura si corecta.
4. In conditii de iarna conduceti cu o mai mare atentie si respectati indeaproape legislatiile specifice sezonului (conduceti cu viteza redusa, pastrati distanta mai mare fata de celelalte autoturisme din trafic, etc).
5. Echipati-va autoturismul cu uneltele specifice necesare pe timp de iarna: lopata pentru zapada, triunghiuri si vesta reflectorizante, semnalizatoare, consumabile specifice precum antigel, ulei, lichid de dezghetat geamurile si incuietorile, etc.
6. Depozitati anvelopele intr-un mod cat mai corespunzator: intr-un spatiu uscat, inchis, ferit de lumina soarelui.

Consultati oferta completa de anvelope de iarna pe AnveloSHOP.ro chiar acum !
Consultati ofefta completa de anvelope Goodyear pe AnveloSHOP.ro chiar acum !

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram