Anul asta incep scoala cu ECDL

16 septembrie 2014

Fundatia ECDL ROMANIA incurajeaza tinerii sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard european si international si in anul scolar 2014-2015, in situatia in care astazi, dobandirea aptitudinilor IT este o conditie obligatorie pentru a face fata cerintelor tot mai ridicate in competitia de pe piata muncii. Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati pot fi asigurate doar prin obtinerea unei certificari la standarde internationale.

In perioada 15 septembrie – 19 decembrie 2014, toti elevii inscrisi in invatamantul preuniversitar din Romania, care intentioneaza sa isi certifice competentele de utilizare a computerului prin Permisul ECDL, se inscriu automat in cursa pentru castigarea unui laptop Apple Macbook Air oferit de Fundatia ECDL ROMANIA. Oferta este valabila doar pentru elevi, in perioada respectiva. Regulamentul complet al concursului Anul asta incep scoala cu ECDL! este public pe pagina web a Fundatiei ECDL ROMANIA.

ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil de module ECDL in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.
Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc si sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create doua Profiluri ECDL destinate elevilor - Permisul ECDL PROFIL START BAC si Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent.

Programa pentru evaluarea competentelor digitale si obtinerea Permisului ECDL adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, ei se pot pregati chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram