Angajari in strainatate in domeniul medical

8 martie 2012

Incepand din 1 Septembrie 2011 pana in prezent (20.02 2012) pe Infomunca.ro au fost postate aproximativ 300 de oferte de munca (aprozimativ 1500 posturi disponibile) pentru strainatate in domeniul medical. La mare cautare se afla asistentii medicali generalisti (dar nu numai), medicii specilaisti: Urgente, Chirurgi, Psihiatrii, Anestezisti, Oftalmologi, Dermatologi, dar intr-o masura deloc lipsita de importanta se cauta si medici de familie sau medici primari si chiar si medici rezidenti.
Pe langa medici si asistente medicale, angajatorii straini cauta si infirmieri/infirmiere, dar de data aceasta, restrictiile sunt putin mai mari, in cele mai multe cazuri sunt cautati doar cei cu experienta relevanta in domeniu.
Salariile oferite de angajatorii straini personalului medical din Romania sunt incomparabil mai mari decat salariile primite de acestia in tara. Salariile variaza intre 900 Euro Net si 5000 Euro Net sau chiar mai mult in tari mai dezvoltate precum Norvegia, UK sau Germania. Salariile variaza in functie de pozitie, experienta si bineinteles, tara . Cu toate ca cererea pe piata muncii din Europa este atat de mare, numarul celor care isi gasesc efectiv un loc de munca in strainatate este mai mic decat ne-am fi asteptat si acest lucru se datoreaza faptului ca intotdeauna, angajatorii doresc doar candidati care vorbesc fluent cel putin limba engleza (sau dupa caz limba germana, Italiana sau franceza). Mai mult decat atat, unii angajatori (cei drept mai putini) accepta doar candidati care poseda atestate lingvistice recunoscute international gen Goethe etc. ‘
Conform unei analize facute de Infomunca.ro pe parcursul ultimelor 6 luni (perioada Septembrie 2011 – Februarie 2012), joburile din strainatate destinate personalului medicalreprezinta cea mai mare pondere din totalul joburilor pe care angajatorii straini le pun la dispozitie romanilor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram