Amolitul la Accent Bijuterii gema organica de varsta dinozaurilor

22 iunie 2015

Amolit este numele comercial dat gemei organice rezultate prin taierea si fasonarea fosilelor de amonit, grup de moluste cu cochilii rasucite. Practic este vorba de opalizarea fosilelor de amoniti de-alungul a mii de ani. Singura sursa de astfel de fosile sunt doua companii miniere canadiene.

Atunci cand Pamantul avea un singur continent, fara paduri si fara mamifere, hoarde de amoniti vanau in Oceanul Tethis. Creaturi asemanatoare calamarilor, cu falci puternice in forma de cioc si ascunse de tentacule de jur imprejur, amonitii vanau si mancau tot ce puteau prinde.

Au suferit si ei aceeasi soarta ca si dinozaurii care au disparut acum 66 milioane de ani. Asteroidul care a lovit atunci Pamantul cauzand racirea climei, a facut ca si amonitii sa dispara in intregime.
Au trecut milenii fara numar iar cochiliile s-au transformat in fosile splendid colorate pe care acum le numim Amoliti. Culorile lucitoare i-au incantat pe nativii Amerindieni care purtau bucati de astfel de fosile in timpul periculoaselor vanatori de bivoli.

Cochiliile de amonit sunt foarte fragile, iar tonele de sediment ce s-au asezat peste ele nu au facut decat sa ajute la spargerea frumoaselor scoici. S-au descoperit si specimene intregi, fara fracturi, dar pretul foarte ridicat reflecta cu prisosinta raritatea acestora. Tot datorita acestei fragilitati a cochiliei amolitul se gaseste sub forma de dubleta sau tripleta, formata din cochilia frumos colorata dublata pe spate de onix negru sau sedimentul mama si respectiv tripleta, acolo unde este cazul, cu un strat suplimentar de un spinel sintetic sau un cuart transparent.

Cea mai mare parte dintre amoliti sunt colorati in verde – rosu, culoare data de un strat stabil de aragonit, cei de culoare albastra sau violet sunt mult mai rari datorita fragilitatii straturilor necesare pentru a reflecta lumina, fiind implicit si mai scumpi.
In mod traditional amolitul este montat in pandantive si brose, mai rar cercei si doar uneori este comercializat ca un obiect de arta in sine.

Amoniti cu material iridescent in cochilia lor au fost descoperiti si in alte locuri (Anglia, Maroc si Madagascar) dar cu cochilii foarte subtiri si neuniforme pentru a fi folosite in productia gemelor.
Din momentul in care renumitul feng shui master Edward Kui Ming Li a inceput sa elogieze virtutile ascunse ale acestei fosile, amolitul a devenit celebru si din ce in ce mai dorit de cei pasionati de pietrele naturale si de puterilor lor nebanuite. Se spune ca acesta contribuie la difuzarea energiei “chi” in organism, intensifica starea de bine si reduce toxinele.
Amolitul poate etala pana la 7 culori diferite - fiecare dintre acestea aducand un beneficiu clar cum ar fi intelepciune, sanatate, bogatie, crestere sau energie. Cei care practica arta Feng Shui o numesc “piatra celor 7 culori ale prosperitatii”

Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorita experienței de peste 23 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci și in privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc și in magazinul de la Piața Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru va ofera și servicii de reparații bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.

Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale in funcție de comanda Dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram