Amenajarea mansardei determina si confortul termic pe termen lung

amenajare mansarda

Pentru cei care inca asociaza ideea de mansarda cu exces de caldura, trebuie spus ca solutiile moderne pot evita astfel de situatii. Evident ca mansarda a devenit un mod inedit de a exploata o cladire pe inaltime. Solutia este una adaptata indiferent de tipul de cladire. In plus, daca proiectarea tine cont de solutii moderne, atunci si confortul este sporit.

Pentru sursa de inspiratie, catalogul de proiecte de case cu mansarda in Bucuresti oferite de Smarthomeconcept este o recomandare. Veti gasi astfel proiecte de casa rentabile privind costurile, dar si compartimentarea si ceea ce tine de detaliile de executie.

Confortul termic in mansarda

Desigur ca un aspect prioritar la mansarda tine de confortul termic, indiferent ca vorbim de spatiul pe care il veti folosi pentru birou, pentru relaxare sau chiar pentru locuit. Important este ca in functie de sezon sa existe un confort, asadar iarna caldura mentinuta, iar vara racoare pe cat posibil.

Unii aleg izolarea mansardei cu vata minerala de sticla. Specialistii spun ca aceasta poate fi folosita, dar e necesar sa aiba o grosime de aproximativ 30, 40 cm, o grosime ce permite izolare fonica si termica corespunzatoare. De asemenea importanta este invelitoarea, de la tigla ceramica la sindrila.

Tigla ceramica – are un aspect natural traditional, este estetica de asemenea, dar si durabila. Aceasta permite o ventilatie naturala. Totusi, are nevoie de o structura masiva.

Sindrila bituminoasa – are un aspect similar cu placile ce arata ca solzii, este mai accesibila si se poate monta relativ usor. Riscul aici este reprezentat de faptul ca se poate aprinde destul de repede.

Inclinatia conteaza de asemenea

Cu cat acoperisul este mai inalt, cu atat temperatura din interior se pastreaza mai bine, este mai constanta. Daca acestuia i se adauga si tamplarie de calitate ce izoleaza termic, cu atat mai bine. Sistemele de umbrire sunt recomandate pentru ca in perioada calda a anului sa se mentina un climat racoros.

De mentionat la acest capitol ca fereastra montata trebuie sa aiba un loc perfect. Acesta nu trebuie sa ramana acoperit de zapada spre exemplu. Pentru a avea parte de lumina cat mai multa, fereastra va fi pozitionata catre vest sau sud vest. Tinand cont de expunerea tamplariei la factori de mediu este de preferat ceva durabil, din PVC, aluminiu sau lemn stratificat.

Daca spatiul dorit este cel de tip camera, dormitor, sunt cateva aspecte de care numai un profesionist se poate ocupa. Spre exemplu peretii inclinati, tavanul jos sunt inconveniente si de aspect si de spatiu. Cu ceva creativitate, amenajarea poate fi un plan de succes, un loc cochet si interesant. Va fi nevoie de specialisti in domeniu care sa reinventeze spatiul.

La Smart Home Concept diversele proiecte au in vedere o mansarda compartimentata amplu, dar si in functie de suprafata disponibila. Spre exemplu la o casa de 160 mp mansarda poate cuprinde o sala, baie, 4 dormitoare de asemenea.

In functie de preferinte, conteaza daca mansarda este inclusa in proiect de la bun inceput sau dupa proiectare se doreste ca podul sa fie transformat in mansarda locuibila. Smart Home Concept are solutii pentru orice caz.