Amenajarea bucătăriei: tips & tricks pentru decorarea bucătăriei tale

14 martie 2022
Autor:
Atelierul de Creatii Digitale

Bucătăria este o încăpere importantă din casa fiecărei persoane. Acel spațiu este destinat, mai ales, pentru a prepara mâncărurile, iar uneori se poate servi și masa, în funcție de spațiu. Din acest motiv, bucătăria trebuie să fie mereu curată, organizată și să aibă unelte și accesorii de care să te poți folosi atunci când gătești.

Amenajarea bucătăriei este un proces interesant, creativitatea fiind încurajată și susținută. Dacă simți că spațiul în care gătești nu mai este potrivit, nu știi cum să-ți organizezi uneltele și accesoriile de bucătărie sau, pur și simplu, simți că trebuie să modifici întreaga încăpere, am pus cap la cap câteva idei de amenajare a bucătăriei:

Înlocuirea sau repararea echipamentelor pe care le ai

Înainte să începi amenajarea și decorarea, cel mai bine este să verifici dacă echipamentul de care dispui este într-o stare bună. Verifică aragazul, cuptorul, hota și înlocuiește ce nu mai poate fi reparat. Acest lucru o să te scape de grija faptului că s-ar putea strica în orice moment, lucru care ar fi neplăcut chiar după ce termini de renovat bucătăria.

Astfel, prioritizează înlocuirea produselor pe care le folosești cel mai des, și scapă de lucrurile care ocupă spațiul. Înlocuiește cuptorul cu microunde cu unul nou și compact, fă loc pentru robinet electric, înlocuiește aragazul cu o plită electrică.

Alege o culoare potrivită pentru bucătărie

Culorile au un rol important în designul interior. Există anumite culori care îți cresc apetitul, dar și anumite culori care îți taie pofta de mâncare.  Psihologia culorilor trebuie studiată și consultată înainte să renovezi încăperea respectivă, iar culorile trebuie să se combine într-un mod plăcut.

Astfel, în funcție de conceptul pentru care optezi și de preferințele personale, alege culori care te reprezintă și care îți atrag atenția. Mai mult decât atât, combină culori care se potrivesc atunci când alegi culoarea pentru pereți, pentru pardoseală și pentru mobilier.

Dotează-te cu accesorii utile 

Bineînțeles, dintr-o bucătărie nu pot lipsi accesoriile utile și uneltele de bucătărie. Pentru a avea o experiență cât mai plăcută atunci când gătești, dotează-te cu obiecte care îți sunt de ajutor pentru diverse feluri de mâncare, cum ar fi accesorii nutribullet.

Mai mult decât atât, sortează și organizează produsele și ingredientele pe care le ai în bucătărie, pentru a păstra spațiul curat și aerisit. Folosește separatoare de ingrediente, plasează-le pe rafturi și păstrează bucătăria organizată și curată. Atunci când atmosfera din bucătărie este una potrivită, înseamnă că vei avea spor să gătești preparatele tale preferate.

Bucătăria ta este locul în care te desfășori după bunul tău plac, preparând felurile de mâncare preferate pentru tine și pentru cei dragi. De aceea, spațiul în care gătești trebuie să-ți inducă o stare bună, să te ajute să fii organizat și productiv, pentru a simți entuziasm atunci când prepari gustările.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram