Amanetul, o solutie la indemana cand ai nevoie urganta de bani

Din ce in ce mai des, tot mai multe familii ajung sa aiba probleme legate de lipsa banilor si ajung sa caute diferite variante  pentru a remedia pentru o perioada de timp problema. Si atunci cand nu se doreste apelarea la ajutorul prietenilor sau al familiei si nu se doreste sau nu se poate contracta un credit la banca sau la firmele specializate, mai ramane o varianta, aceea de a merge la amanet.

Acest tip de afacere a luat avant in ultima perioada si asta dovedeste ca este o posibilitate de afacere foarte profitabila. Cel mai sigur si simplu mod de a pastra banii in siguranta este sa ii investim in obiecte de valoare( bijuterii, monede de aur), ce pot fi oricand readuse la starea initiala prin vanzarea lor in cadrul amanetului.

O data cu decizia de a merge la amanet ai doua variante: de a vinde un obiect de pret personal sau de a-l amaneta. Luarea deciziei de amanetare a obiectului de pret duce la incheierea unui contract intre tine si reprezentantul amanetului, in urma unor pasi ce trebuiesc urmati.  Primul lucru ce trebuie facut este evaluarea obiectului, in functie de carate si greutate, pentru care se foloseste un cantar electronic omologat. Aurul se gaseste la noi intre 8K si 24K, iar cu cat este mai mare numarul de carate, cu atat va fi mai scumpa.

Poti sa recuperezi obiectul de pret prin plata integrala a sumei datorate chiar si inainte de terminarea perioadei contractuale, fara a fi necesara plata unei taxe suplimentare. In cazul in care se depaseste scadenta, mai beneficiezi de o perioada de gratie de 5 zile, in urma carora vei pierde definitiv orice drept asupra obiectului amanetat.

Pentru a putea avea un numar cat mai mare de clienti este necesar ca  bunurile sa fie pastrate in conditii de maxima siguranta si comisionul perceput sa fie foarte bun.

Un alt avantaj al caselor de amanet este acela ca de aici iti poti reinnoi colectia de bijuterii, deoarece foarte multi ajung sa isi vanda aici bijuteriile ce nu mai sunt pe placul lor, iar dupa ce reprezentantii amanetului le curata si reconditioneaza,le vor pune spre vanzare la un pret mai mic decat este normal.

Pentru a putea amaneta un obiect nu ai nevoie decat de un act de identitate valabil, care sa confirme varsta de peste 18 ani si de obicei o casa de amanem plateste aproximativ jumatate din valoarea reala a obiectului amanetat.