Alegerea semintelor pentru o recolta bogata

Magazin pesticide

Rafturi pline cu plicuri frumoase care explodeaza de frumusete, prospetime si culoare. Nu e de mirare ca este atat de greu sa alegeti semintele pentru urmatorul sezon, mai ales cu atat de multe optiuni. Dincolo de atata varietate, este important ca fiecare sa cunoasca cateva elemente tehnice care sa ghideze in procesul de achizitie a semintelor.

Luati in considerare zilele necesare pana la maturitate. Pe spatele celor mai multe pachete de seminte, pe langa informatii despre cum se planteaza, care sunt temperaturile recomandate si altele, se gasesc si informatii despre cat timp are nevoie samanta pentru a aduce roade. De exemplu, ridichea poate necesita 22 de zile, in timp ce ardeiul cam 80-90.

De ce conteaza atat de mult zilele pana la maturitate? Aceasta informatie va ajuta sa estimati aproximativ cand sa puneti semintele in pamant si cam in ce perioada veti obtine recolta. Astfel va puteti face planuri cu privire la plantatiile succesive. Pentru cei care comercializeaza legumele, aspectul plantatiilor succesive este foarte important pentru ca pot asigura clientilor necesarul de legume dorit.

In functie de locul in care locuiti, este esential sa alegeti seminte care sa se potriveasca sezonului de crestere. In Romania, sezonul prielnic pentru semanat nu difera prea mult de la o zona la alta, iar daca producatorul detine sere, atunci legumele pot fi obtinute pe tot parcursul anului.

La fel de important ca si perioada de germinare este si soiul. Acesta trebuie ales in functie de nevoile si cererea clientilor. Ar fi de-a dreptul plictisitor daca peste tot s-ar gasi doar rosii de marime medie, dintr-un anumit soi si de o anumita culoare. Din fericire, acestea si aproape toate legumele, au mai multe soiuri, fapt ce ofera diversitate si posibilitatea de a alege.

www.regalfermierul.ro | Magazin de pesticide si seminte de legume

Pe site-ul www.regalfermierul.ro puteti gasi seminte de legume, ingrasaminte, folii, accesorii pentru irigatii, recipiente de semanat si multe alte produse utile producerii unei recolte de succes.! De ce sa mergeti la un magazin de pesticide? Acum le puteti comanda odata cu semintele si toate celelalte produse necesare unei sere! Cu bani putini puteti avea parte de tot mai multe beneficii in ceea ce priveste legumicultura!