Alegerea lifturilor hidraulice SKBS Romania

22 decembrie 2020
Autor:
flavius noja

Servind o gamă largă de aplicații, ascensoare hidraulice sunt cele mai des utilizate în industria de producție, construcții (în special acoperișuri și zidărie), industria auto și aviație. De asemenea, pot fi utilizate în industria generală de transport, transport maritim și andocare. În cadrul acestor industrii, mesele hidraulice de ridicare sunt utilizate pentru aplicații precum: încărcare și descărcare, mutarea materialelor de lucru din depozit într-o poziție mai accesibilă, ridicarea lucrătorilor la înălțimi pe care nu le-ar putea atinge în mod normal, mutarea resurselor, facilitarea întreținerii și manipularea materialelor.

De asemenea, depozitele utilizează pe scară largă ascensoare foarfece, pentru ridicare personală, și ascensoare pentru paleți, pentru manipularea materialelor. În aviație, ascensoare hidraulice sunt utilizate ca ascensoare pentru pasageri și bagaje. Ascensoarele hidraulice pot fi, de asemenea, utilizate într-o reședință privată sau într-o unitate de locuit asistată pentru a ajuta la accesibilitatea persoanelor cu handicap.

Conceptul de mese de ridicare și platforme a existat de când oamenii au început să construiască structuri înalte. Romanii, de exemplu, au ridicat materiale de construcție folosind platforme pe care sclavii le trageau cu frânghii.

Primul lift hidraulic pe care îl avem înregistrat a fost brevetat de Joseph Bramah în Anglia.

Acest echipament, presa hidraulică, a schimbat modul în care a funcționat agricultura și lumea industrială. La scurt timp, oamenii au început să folosească energia hidraulică pentru a rula macarale, ascensoare, trenuri și secțiuni de poduri rotative. (Macaraua hidraulică a fost inventată în 1846 de Sir William Armstrong.) Ascensoarele hidraulice moderne au fost dezvoltate în timpul Revoluției Industriale. Inginerii au deschis primele ascensoare hidraulice din New York în 1870. Înainte de ascensorul hidraulic, ascensoarele erau acționate de abur alimentat prin arderea cărbunelui.

Indiferent de funcția, designul sau dimensiunea unui lift hidraulic, acesta este alimentat în același mod ca toate celelalte. Un lift hidraulic este alimentat cu ajutorul unui dispozitiv de acționare numit cilindru hidraulic. Un cilindru hidraulic își obține puterea din fluidul hidraulic presurizat, de obicei din ulei. În interiorul cilindrului, o tijă a pistonului împinge fluidul hidraulic, forțându-l să transfere energia dintr-o zonă în alta. În timpul acestui proces, forța menționată este multiplicată, făcând mișcarea de ridicare mult mai puternică.

Există multe tipuri de ascensoare hidraulice disponibile, cele mai frecvente fiind ascensoare cu foarfecă, ascensoare aeriene, ascensoare cu foarfecă mobile, ascensoare cu platformă, ascensoare pentru paleți, ascensoare pentru vehicule și ascensoare pentru mașini.

Ridicarea foarfecelor hidraulice

Elevatoarele foarfece pot fi cel mai comun tip de ascensoare hidraulice. Ei își efectuează acțiunea de ridicare, controlată de cilindri hidraulici și o pompă alimentată electric, prin extinderea la baza lor încrucișată, în acordeon. Pe măsură ce baza lor se extinde, platforma de sus se ridică la înălțimea dorită. Elevatoarele foarfece sunt ideale pentru sarcini mari, grele și zone largi de lucru. Cel mai adesea, le veți găsi în construcția clădirilor, întreținerea clădirilor și amenajarea luminii de studio / teatru și configurarea echipamentelor.
Lift aerian

Elevatoarele aeriene, cunoscute și sub numele de platforme de lucru aeriene, sunt din punct de vedere tehnic un fel de ascensoare foarfece. De obicei, capabile să se ridice la zece până la 50 de picioare în aer, ele sunt ascensoare perfecte pentru accesul la rafturi ridicate în depozite.

Masă mobilă cu foarfecă

Masele mobile cu foarfecă sunt mese cu foarfecă care au role pentru mobilitate. Adesea, acestea au, de asemenea, mese basculabile și pompe de picior, care facilitează transportul în siguranță a articolelor voluminoase sau incomode. De obicei, mesele mobile cu foarfece se găsesc pe șantierele de construcții sau pe seturile de divertisment.

Platform Lift
Ridicatoarele de platformă, numite și platforme de lucru ridicate, sunt destul de similare cu mesele hidraulice de ridicare, cu excepția faptului că sunt mult mai mari decât mesele hidraulice obișnuite. În funcție de dimensiunea lor, platformele ascensoare sunt utilizate pentru sarcini de ridicare la scară largă.

Ridicarea paleților

Ridicatoarele pentru paleți, cunoscute și sub numele de transportoare, ridică paletele de la sol la poziția ridicată. Adesea, pentru a face operațiunea mai sigură, paleții sunt proiectați cu spații speciale în care merge liftul. Ridicatoarele pentru paleți sunt cele mai bune pentru utilizare cu aplicații de transport și manipulare a materialelor.

Ridicarea vehiculului

Elevatoarele pentru vehicule, cunoscute și sub numele de ascensoare auto sau ascensoare pentru camioane, sunt utilizate exact așa cum sugerează și numele lor; ridică vehiculele în compartimentele de inspecție și pentru reparații auto. Acestea sunt printre cele mai puternice dintre tipurile de ridicare hidraulică. De fapt, sunt atât de puternici, încât nu pot ridica doar mașini și camioane, ci și autobuze școlare, basculante și alte vehicule excepțional de mari.
Ascensor auto

Un ascensor pentru mașină este o variantă a ascensorului obișnuit. De obicei, sunt prevăzute: patru brațe atașate la un ansamblu de cărucior, doi cilindri hidraulici, o unitate de alimentare hidraulică, două coloane de susținere în poziție verticală și un amestec de accesorii precum cabluri, furtunuri și scripeți. Cel mai adesea, ascensoarele postale sunt staționare și montate pe o podea din beton.

www.skbs.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram