Alege sa efectuezi drenaj limfatic de 2 ori pe an

27 iulie 2023
Autor:
Suits Advertising

Drenajul limfatic este o tehnica terapeutica folosita pentru a stimula sistemul limfatic si pentru a imbunatati circulatia limfatica. Sistemul limfatic joaca un rol esential in eliminarea toxinelor, bacteriilor si a altor deseuri din corp, si functioneaza ca o parte importanta a sistemului imunitar.

Drenajul limfatic manual (DLM) este o forma specifica de masaj terapeutic, conceput pentru a imbunatati fluxul limfatic. Acesta este utilizat in diverse situatii medicale, inclusiv pentru tratamentul edemului limfatic, dupa interventii chirurgicale, pentru a imbunatati functia sistemului imunitar si pentru a reduce retentia de lichide in tesuturi. Procedura este efectuata de terapeuti specializati in drenaj limfatic.

Iata pasii principali ai procedurii de drenaj limfatic manual:

FysiogandEvaluarea pacientului: Inainte de a incepe procedura de drenaj limfatic, terapeutul va efectua o evaluare a starii de sanatate a pacientului. Aceasta include evaluarea istoricului medical, examinarea zonelor afectate si determinarea gradului de retentie limfatica sau edem.

Pregatirea pacientului: Pacientul va fi asezat pe o masa de masaj sau pe o suprafata plata si confortabila, in functie de zona care urmeaza sa fie tratata. Este important ca pacientul sa fie relaxat si sa se simta in siguranta inainte de a incepe procedura.

Tehnici specifice de masaj: Terapeutul foloseste tehnici specifice de masaj, care implica miscari usoare, ritmice si line, pentru a stimula fluxul limfatic. Aceste miscari sunt delicate si nu trebuie sa provoace niciun fel de durere sau disconfort pacientului.

Directia fluxului limfatic: In timpul procedurii, terapeutul va urmari directia naturala a fluxului limfatic, pentru a asigura o evacuare eficienta a lichidului limfatic din zona afectata. Drenajul limfatic se realizeaza de obicei de la zonele mai periferice catre cele mai centrale ale corpului.

Redirectionarea lichidului limfatic: Drenajul limfatic poate include si tehnici pentru redirectionarea lichidului limfatic in jurul zonelor afectate, astfel incat sa poata ajunge la ganglionii limfatici sanatosi, care vor prelua si elimina toxinele si deseurile.

Durata procedurii: Durata unei sedinte de drenaj limfatic manual poate varia, in functie de severitatea afectiunii si de zona tratata. In general, o sesiune dureaza intre 60 si 90 de minute.

Rezultate si beneficii: Drenajul limfatic manual poate avea numeroase beneficii, cum ar fi reducerea edemului limfatic, imbunatatirea functiei sistemului imunitar, reducerea inflamatiei, ameliorarea senzatiei de greutate si oboseala in picioare si imbunatatirea aspectului pielii.

Este important de mentionat ca drenajul limfatic manual nu trebuie sa inlocuiasca tratamentele medicale conventionale. De asemenea, nu este recomandat in cazul unor afectiuni acute sau inflamatorii, precum infectii severe, tromboflebite, insuficienta cardiaca sau insuficienta renala. Inainte de a opta pentru drenaj limfatic manual, pacientii trebuie sa consulte intotdeauna un specialist calificat si sa discute despre avantajele si contraindicatiile procedurii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram