fbpx

Alearga pentru Viata crossul caritabil ajuns la cea de a cincea editie va avea loc pe 14 decembrie 2013

Liga Studenţilor Electronişti în colaborare cu Asociaţia Română de Terapii în Autism şi ADHD organizează crossul caritabil „ALEARGĂ PENTRU VIAŢĂ”, un eveniment ajuns la cea de-a 5-a ediţie, ce va avea loc în data de 14 decembrie 2013, la Sala de Atletism a Complexului Naţional Sportiv „Lia Manoliu”, între orele 08.00-18.00.
La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să îmbine pasiunea pentru sport şi alergare cu bucuria de a face o faptă bună pentru o cauză umanitară.
Anul acesta, obiectivul evenimentului este strângerea de fonduri pentru Sara, o fetiţă care suferă de Sindromul Down şi ADHD, şi pentru ca ea să fie inclusă într-unul din centrele de recuperare terapeutică ale asociaţiei în care să
urmeze un program complex de terapii combinate.
Sara este copil cu o poveste de viaţă tragică pentru care asociaţia face tot posibilul, de luni de zile, să o includă într-un program de terapii în autism şi ADHD. Terapiile Sarei sunt foarte costisitoare, acestea ajungând la 6100 de lei pe
lună, o sumă pe care părinţii ei nu şi-o pot permite. Sara trebuie inclusă şi în regimul special After School pentru că are şi probleme de nutriţie, iar mamei sale îi este aproape imposibil să facă faţă acestor cheltuieli. Având în vedere situaţia delicată a familiei, fetiţa nu a putut primi un tratament propice care să îi permită să se dezvolte normal până la vârsta de
6 ani.

Campioana mondială la atletism, Gabriela Szabo, şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, se numără printre cei care vor fi prezenţi pe 14 decembrie la „Aleargă pentru Viaţă” pentru a o susţine pe Sara în lupta ei
pentru o viaţă normală.

Accesul la eveniment se va face prin achiziţionarea unei brăţări în valoare de 20 de lei, în baza căreia fiecare participant va primi un tricou şi un număr de concurs. Crossul este organizat pe categorii de vârstă, participanţii putând petrece o zi de sâmbătă sănătoasă, educativă şi caritabilă alături de prieteni şi de întreaga familie.

La finalul concursului, toţi alergătorii vor primi diplome de participare şi vor avea şansa să fie premiaţi cu medalii, cupe, dar şi numeroase premii surpriză oferite de partenerii evenimentului, acestea constând în abonamente la fitness, jocuri video, bilete la film, gadgeturi, echipament sportiv şi multe altele.

Înscrierile se pot face pe pagina oficială a evenimentului Aleargă pentru Viaţă.

Liga Studenţilor Electronişti (LSE) este membră a Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), o federaţie ale cărei scopuri includ dezvoltarea, afirmarea profesională, evoluţia cunoaşterii şi cercetării, în condiţiile respectării statului de drept şi ale drepturilor omului. Departamentul sportiv al Ligii Studenţilor Electronişti se ocupă de toate activităţile extraşcolare cu tentă sportivă din cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnică Bucureşti.

Asociaţia Română de Terapii în Autism şi ADHD a luat naştere în februarie 2012, din dorinţa de a aduce forţe proaspete în lupta cu duşmanii nevăzuţi din mintea copiilor afectaţi de tulburări psihologice de dezvoltare ale copilăriei. Astfel, au fost deschise două centre de recuperare terapeutică în Bucureşti. Aici sunt trataţi lunar aproximativ 50 de copii diagnosticaţi cu: Autism, Sindrom RETT, Asperger, Tulburare Dezintegrativă a Copilăriei, ADHD şi alte tulburări din spectrul autismului.

Persoanele de contact pentru acest eveniment sunt:

IONAŞCU Irina
Coodonator Departamentul Sportiv
Liga Studenţilor Electronişti
irina.ionascu@lse.org.ro
+4 0754 952 302 , +4 0729 380 719

PANAIT Sebastian
Vicepreşedinte
Asociaţia Română de Terapii în Autism şi ADHD
sebastian.panait@autism-artaadhd.org
+4 0734 443 856