fbpx

„Albinuta Maya Filmul” zumzaie in 3D din 28 august la cinema

Inainte de a deveni personaj de animatie, Maya i-a incantat pe copiii din toata lumea din randurile cartii „Aventurile Albinutei Maya”, scrisa de Waldemar Bonsels si publicata in 1912. Povestea a fost prima data ecranizata in 1920, in filmul mut „The Adventures of Maya the Bee”, in care personajele erau interpretate de actori, iar in anii ’70, albinuta a devenit protagonista unui indragit serial TV de animatie, cucerind mai multe generatii de copii din lumea intreaga. Ba, i-a fost dedicata chiar si o serie de carti cu benzi desenate, cu acelasi succes mondial. Noua tehnologie computerizata utilizata in productia animatiilor, CGI, a permis realizarea unui nou serial cu albinuta Maya, ce include 78 de episoade a cate 11 minute. Iar din 28 august 2015 putem urmari aventurile din stup si in format 3D, odata cu lansarea pe marile ecrane a noii animatii lung-metraj, “Albinuta Maya. Filmul”.

Maya este o albinuta mica, dar cu suflet mare. Curioasa de fel inca din primele clipe ale vietii, Maya nu poate accepta regulile rigide ale vietii in stup. Ea vrea sa exploreze lumea, sa-si petreaca zilele in splendoarea de culori din poiana, langa celelalte gaze, nu sa se incoloneze dupa un program strict, cum fac suratele ei albine. Dar poiana este plina de pericole, iar Maya are de infruntat multe peripetii dupa ce se avanta in necunoscut. Noroc ca ii sunt alaturi prietenii sai buni: albinutul Willy, lacusta Flip si puiul de viespe Sting, cu care ajunge sa se imprieteneasca in ciuda avertismentelor primite la scoala din stup, unde albinele sunt invatate ca viespile le sunt dusmani si trebuie starpite negresit. Disparitia laptisorului de matca, singura sursa de hrana a reginei, este pretext pentru intrigi in stup si declansarea unui razboi impotriva viespilor, dar si prilejul perfect ca Maya sa demonstreze ce poate. Aflam toata povestea din animatia “Albinuta Maya. Filmul”, care ii invata pe copii ca prietenia este dulce ca mierea si ca, uneori, fiintele mici fac marile diferente.

Productia a obtinut deja un premiu pentru “cea mai buna animatie” la Bavarian Film Awards si trei nominalizari la festivalurile Asia Pacific Screen Awards, Seattle International Film Festival si respectiv Stockholm Film Festival Junior.

Animatia este o productie Studio 100 Media/Buzz Studios, distribuita in cinematografele din Romania de Empire Film si Ro Image 2000. “Albinuta Maya. Filmul” va rula in cinematografe incepand de vineri, 28 august 2015, in format 2D si 3D, dublat si subtitrat in limba romana. Vocile care au asigurat dublajul in limba romana al animatiei apartin actorilor:

– Maya – Dora Ortelecan
– Willi – Adrian Ciglenean
– Regina – Anca Oprisan
– Cassandra, albina profesoara – Andreea Constantinescu
– Lacusta Flip – Darius Daradici
– Zumzulina, sfatuitoarea reginei – Magda Catone
– Trantoras, majordomul Zumzulinei – Marius Savescu
– furnicile-soldati Arnie si Barnie – Marius Savescu si Mike Alexandru Gheorghiu
– Hank, capetenia viespilor – Mircea Drambareanu

Parteneri media: Radio Zu, Music Channel, Gazeta Sporturilor.

Tot luna aceasta, pe 31 august, se lanseaza pe DVD seria de animatii “Albinuta Maya”, intr-o colectie cu patru volume, incluzand o selectie de 24 de episoade din celebrul serial TV, dublate in limba romana. Cele patru DVD-uri “Albinuta Maya” vor aparea in premiera nationala la chioscuri, saptamanal, impreuna cu “Gazeta Sporturilor”, iar din 3 septembrie 2015 vor fi disponibile si in magazinele specializate din toata tara.

Despre Empire Film
Empire Film este un important distribuitor de film independent si animatii din Romania, atat prin retele de magazine, cat si prin intermediul parteneriatelor cu diferite publicatii. Compania a fost infiintata in anul 2007, ca subsidiara a Empire Video Production, companie ce actioneaza pe piata romaneasca inca din 1992, avand drept activitati principale productia audio-video, post-productie cinematografica si servicii de authoring pentru formatele de DVD, Blu-ray si Blu-ray 3D. De la 1 noiembrie 2012, Empire Film a inceput colaborarea cu Sony Pictures Home Entertainment si a devenit, astfel, licentiat si distribuitor exclusiv in Romania, Ungaria si Bulgaria al filmelor diviziei de home entertainment a Sony Pictures Entertainment, parte din Sony Corporation. Empire Film distribuie si titluri independente, filme atent selectate, premiate, clasice, de animatie, de actiune, comedii romantice sau drame, thrillere, filme care isi merita locul in orice colectie DVD sau Blu-Ray.

Despre Ro Image 2000
Lansata in 1998, compania RO IMAGE 2000 a „debutat” in distributia de film cu blockbustere celebre, afirmandu-se in scurt timp drept unul dintre cei mai importanti distribuitori de film din Romania. Productiile studiourilor Universal si Paramount, pe care Ro Image 2000 le distribuie in exclusivitate in cinematografele din Romania, au inregistrat mare succes la incasari, compania ajungand in prezent la o medie de patru premiere pe luna. Pe langa productiile americane prestigioase, portofoliul de lansari Ro Image 2000 include si productii independente, apreciate de un public cunoscator si pretentios, datorita parteneriatului cu distribuitori de filme europene sau independente, precum PROROM, SPI, MediaPro Distribution sau PROGRAMS4MEDIA.