Ai scăpat telefonul în apă? Iată ce trebuie să faci

13 noiembrie 2023
Autor:
Libra WEBCORP

Scenariul în care îți scapi telefonul în apă este unul comun și se poate întâmpla oricui. Această experiență poate fi atât frustrantă, cât și stresantă, dar există pași pe care îi poți urma pentru a recupera telefonul și, eventual, pentru a evita costisitoarele reparații sau înlocuiri. În acest articol, vom descrie ce trebuie să faci dacă telefonul tău a făcut o baie neașteptată și îți vom oferi câteva sfaturi pentru a-ți mări șansele de recuperare.

1. Scoate-l imediat din apă

Primul pas esențial este să scoți telefonul din apă cât mai repede posibil. Cu cât rămâne mai mult în apă, cu atât există mai multe șanse să sufere daune ireparabile. După ce l-ai scos din apă, șterge-l cu grijă folosind o cârpă curată și absorbantă. Îndepărtează husa și alte accesorii care împiedică uscarea acestuia.

2. Oprește telefonul

Dacă telefonul este pornit, oprește-l imediat. Evită tentația de a-l debloca sau a încerca să verifici dacă funcționează, deoarece acest lucru ar putea agrava daunele. Dacă este oprit, lasă-l așa. În cazul în care ai un model mai vechi care permite asta, poți scoate bateria.

3. Nu scutura telefonul

Primul lucru la care te poți gândi în încercarea disperată de salvare a telefonului este să-l scuturi gândidu-te că astfel vei elimina picăturile de apă care ar fi putut intra în sloturile acestuia. Află că acest lucru nu este recomandat deloc. Dacă deții un model Samsung du-l cât se poate de repede la un service GSM telefoane Samsung.

4. Nu îl usca cu foehnul

Evită tentația de a folosi un uscător de păr sau alte dispozitive de încălzire, deoarece căldura poate cauza mai mult rău decât bine. Este indicat să lași telefonul să se usuce timp timp de 48 de ore de natural, dar nu direct în bătaia soarelui sau cu ajutorul altor dispozitive de uscare.

5. Verifică-l după 48 de ore și fă un backup

După cele 48 de ore încearcă să pornești telefonul. Dacă funcționează, asigură-te că faci imediat un backup al datelor importante. Dacă telefonul nu funcționează, nu intra în panică. Apelează cât mai curând la un service GSM Bucuresti.

Scăparea telefonului în apă poate fi experiență stresantă, dar cu pașii corecți, poți crește șansele de recuperare și evita costuri semnificative de reparație sau înlocuire. Uscarea corectă și evitarea încercărilor de pornire a telefonului sunt cheia succesului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram