Ai nevoie de un lac bun pentru vopsire in exterior? Afla care este solutia perfecta

Ce lac sa folosesti pentru ferestre si usi de lemn, mobilier, jardiniere de gradina sau garduri, parchet si scari sau profile PVC? Nu iti face griji! Nu esti singurul care isi pune aceasta intrebare, mai ales atunci cand mediul exterior poate favoriza aparitia mucegaiului si expunerea la intemperii cauzate de fenomene meteo. Despre lacuri pentru exterior, importanta alegerii si alte sfaturi pe care e bine sa le stii, povestim chiar in acest articol, special creat pentru tine. Spune „start” planurilor tale de renovare si reamenajare!

Lacuri profesionale pentru usi sau ferestre de lemn. Cum le alegi?

Ei bine, intotdeauna asigura-te ca lacul pe care il vei alege pentru scopul tau indeplineste toate criteriile esentiale. In conditii pe care nu le poti controla, precum cele provocate de mediu, finisarile de foarte buna calitate nu pot fi obtinute usor, ci numai prin produse profesionale care pot oferi urmatoarele avantaje:

  • rezistenta garantata la intemperii (cum ar fi razele puternice ale soarelui sau ploaia abundenta);

  • reglarea optima a continutului de umiditate a lemnului;

  • rezistenta la variatiile de temperatura constante (inclusiv la diferente mari);

  • elasticitate permanenta ridicata.

Ce folosim pentru usi si ferestre din PVC?

La fel de frecvente ca si usile si ferestrele din lemn sunt si cele din PVC, o optiune spre care se indreapta tot mai multi constructori in zilele noastre. Insa chiar si atunci cand vorbim despre acest tip de material mai rezistent, decizia de alegere a lacului trebuie sa fie una informata. Atunci cand vei achitiziona un lac pentru PVC, va trebui sa acorzi o atentie deosebita: rezistentei la zgarieturi, puterii de acoperire care trebuie sa fie mare, dar si rezistentei la substantele chimice de curatare, folosite atat de frecvent in uzul casnic.

Lacuri profesionale pentru gard sau mobilierul de gradina. De ce anume trebuie sa tii cont?

Sa luam ca exemplu un gard de lemn, pe care vrem sa il protejam si sa ii oferim un aspect estetic nou, prin aplicarea unui lac profesional. La ce riscuri este expus gardul? De la soarele arzator si razele puternice UV ce ii vor putea afecta calitatea culorii naturale, pana la ploaia care instaleaza umeazala si favorizeaza aparitia mucegaiului. Nici insectele nu fac exceptie, grabind procesul de distrugere a acestuia.

Asadar, pentru a proteja gardul, vei avea nevoie de un lac profesional conceput pentru a preintampina, pe termen lung, toate riscurile expuse mai sus. Vei avea nevoie de un sistem de acoperire ce:

  • va favoriza activitatea respiratorie intensa (cu alte cuvinte: absorbtia si emanatia de umiditate);

  • va avea o elasticitate ridicata si va face fata la efectul de umflare si contractie;

  • va prezenta o rezistenta ridicata la intemperii;

  • nu isi va pierde aspectul estetic si nici aderenta, in ciuda frigului sau a umezelii.

Cum spui „start” planurilor de reamenajare sau renovare?

Cu ajutorul unui aliat de incredere, cum ar fi klebrom.ro, o echipa de specialisti cu expertiza in lacuri sau adezivi. Lacurile pe baza de apa pentru folosirea lemnului din constructiile exterioare (si nu numai) ii diferentiaza pe piata, fiind realizate de lideri producatori in domeniu, aduse tocmai din Germania. Cei mai cunoscuti producatori cu rezultate dovedite sunt repezentati cu succes de klebrom.ro, un partener de incredere al celor mai iscusiti mesteri, gata sa isi puna in aplicare planurile de renovare mult asteptate.