fbpx

Ai grija de sanatatea ta! Afla mai multe despre colonoscopie!

colonoscopie

Beneficiaza de Colonoscopie in cadrul Romgermed

Pana in prezent, indiferent daca aveti nevoie de colonoscopie sau nu, cel mai bine este sa va spunem ce inseamna acest proces medical.

Cand vine vorba de proceduri de colonoscopie, poate fi folosit pentru a examina esofagul, stomacul sau duodenul. Acest proces nu este un proces dureros, deci nu trebuie sa va faceti griji cu privire la acest aspect. Nu veti experimenta efecte secundare sau dureri.

Care este procedura colonoscopiei?

In timpul procedurii de colonoscopie, expertii Romgermed au introdus un tub lung si subtire (aproximativ 1 cm grosime) in rect, in timp ce pacientul se afla sub anestezie locala si statea intins pe masa de consultatie. Apoi, medicul acopera intreaga lungime a colonului sub indrumarea colonoscopului, astfel incat medicul poate vizualiza urmatoarele zone in ordine: zona anala, rectul, colonul sigmoid, colonul descendent, lateral si ascendent, valva ileocecala si ultimul ileal inel. Afla mai multe despre procedura de aici: https://clinicaromgermed.ro/endoscopie/
colonoscopie
Colonoscopie dureaza aproximativ 15 minute fara durere si, pentru a obtine un grad ridicat de confort, pacientul poate fi sedat intravenos. Datorita ultimei generatii de echipamente, aceasta cercetare este, de asemenea, foarte usoara.

Colonoscopia si endoscopia – sunt acelasi lucru?

Daca nu este clar, colonoscopia si endoscopia nu inseamna acelasi lucru, desi aceste proceduri sunt similare intr-o oarecare masura.

Medicii le folosesc pe ambele pentru a efectua o analiza aprofundata a peretelui interior al tractului digestiv. Cu toate acestea, endoscopia implica introducerea unei endoscopii orale pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul, in timp ce colonoscopia este utilizata pentru a analiza intestinul gros.

Fie ca aveti nevoie de endoscopie, fie de colonoscopie, medicii de la Clinica Romgermed din Bucuresti va vor pune la dispozitie cele mai bune echipamente pentru ca dvs., ca pacient, sa puteti beneficia de cele mai bune conditii fara sa va faceti griji cu privire la testare.