fbpx

Ai grija de bateria laptopului refurbished si il vei putea folosi in cele mai bune conditii o perioada indelungata!

laptopuri second hand

Pentru cei care nu au un buget suficient de mare pentru a investi in laptopuri noi, dar si pentru cei care nu vad utilitatea unei astfel de achizitii, atata timp cat necesitatile lor nu o cer, un model din gama refurbished sau second hand este mai mult decat suficient. Important este ca, indiferent de dispozitivul achizitionat, utilizatorii sa se poata bucura de el cat mai mult timp si sa aiba grija de baterie.

Laptopul se intretine mai dificil decat unitatea unui calculator, deci necesita mai multa atentie. Specialistii ii sfatuiesc pe cei care isi indreapta atentia spre laptopuri refurbished sa acorde o importanta maxima protejarii bateriei, dar si a dispozitivului la modul general, atat la nivel extern, cat si intern.

Gama de laptopuri second hand poate veni cu mici defectiuni la acest nivel; fiind deja utilizata, bateria nu mai este in perfecta stare de functionare, asa cum era la inceput. Cert este ca in oferta https://www.it-sh.ro/ laptopurile sunt foarte bine intretinute si verificate din toate punctele de vedere inainte de a fi puse la vanzare.

De ce trebuie sa tinem cont pentru a avea grija de laptop si de baterie?

In primul rand, laptopul trebuie sa stea numai pe o suprafata neteda si tare, astfel incat ventilatia sa se efectueze cat mai bine si sa nu ajunga sa se incinga. Atunci cand este folosit pe pat, pe perna sau pe picioare, utilizatorii nu fac altceva decat sa ii blocheze caile de aerisire. In al doilea rand, laptopul trebuie sa fie inchis inainte de a fi introdus in geanta, in rucsac, sau atunci cand nu mai este folosit o perioada mai lunga de timp. Altfel exista posibilitatea ca hard disk-ul sa fie afectat.

Laptopuri refurbished | laptopuri second hand | www.it-sh.ro

laptopuri refurbished

De asemenea, este bine ca utilizatorii sa tina cont si de alte sfaturi ale specialistilor si sa nu lase laptopul in priza non-stop, deoarece risca sa scurteze durata de viata a bateriei. Doua zile pe saptamana se recomanda descararea completa a bateriei, pentru a se putea calibra.

In plus, laptopul trebuie curatat anual, pentru a-i prelungi durata de viata, iar curatarea implica si caile de aerisire, ventilatoarele si prafului depus in interior. Nu in ultimul rand, laptopul folosit in mod intens trebuie restartat o data la cateva zile, iar back-up-ul datelor trebuie facut in mod regulat, pentru a evita pierderea unor documente importante.