Afla tot ceea ce trebuie sa stii despre combaterea soarecilor si sobolanilor

Ce stii despre soareci si sobolani? Cum scapi de aceste animale daunatoare?

Procesul de combaterea soarecilor si sobolanilor necesita cunoasterea catorva informatii esentiale. Nu este un procedeau chiar atat de simplu.

Soarecii si sobolanii sunt animale care se adapteaza foarte usor la orice tip de mediu. Aceste animale daunatoare se hranesc cu legume, cereale sau cu diferite alte tipuri de resturi menajere, ajungand sa se simta foarte confortabil in garajuri, depozite, gradini etc. Soarecii si sobolanii provoaca mirosuri extraordinar de neplacute provocand un risc foarte mare pentru sanatatea oamenilor sau chiar pentru animalele de companie. In cazul in care gradina sau locuinta ta sunt afectate de aceste animale este bine sa actionezi la combaterea lor de urgenta.

Cum se previne infestarea cu soareci si sobolani?

Care sunt locurile in care se inmultesc aceste rozatoare? In primul rand aceste animale isi construiesc un cuib in momentul in care se inmultesc, iar orice adapost ferit de ploaie este un loc perfect pentru ele. Cuiburile de soareci si sobolani pot sa fie intalnite pe tavane, pe pereti, sub podele, in spatele spatiilor de depozitat etc. De asemenea, locurile cele mai potrivite pentru formarea unui cuib sunt acelea unde se afla gunoaie si diverse alte resturi.

Combaterea soarecilor si sobolanilor este necesara si pentru ca aceste rozatoare incep sa distruga lucrurile din jurul lor, incep sa roada tot ce prind de la cabluri, la diverse obiecte depozitate etc.

Prima metoda de preventie si cea mai folositare este curatenia. Orice zona care poate sa fie sursa de atractie pentru soareci si sobolani trebuie sa fie curatata, dezinfectata. De exemplu, tomberoanele de gunoi trebuie sa fie mereu descarcate la termen, sa aiba capac si sa se fie foarte ermetice. Orice resturi de hrana ramase pot sa atraga aceste rozatoare. Trebuie mentinuta curatenia si in grajduri, in spatiile de depozitare etc.

Pentru combaterea soarecilor si sobolanilor cele mai indicate cu un efect garantat sunt raticidele. Aceste produse sunt usor de folosit si au un efect puternic. Aceste substante au in compozitia lor un aticoagulant care le provoaca moartea in urma ingerarii. Cand folosesti raticide trebuie sa stii ca rozatoarele nu mor instant. Trebuie sa previi retragerea animalelor in zone greu de indepartat caci ulterior daca mor acolo nu este deloc placut.

Cum se efectueaza combaterea?

Pentru combaterea soarecilor si sobolanilor puteti sa folositi urmatoarele produse:

  • Prodiorat G Grau – 100 grame

Momeala raticida pe baza de anticoagulant, sub forma de boabe de grau.

Acest produs se amplaseaza in cantitate de 1-2 linguri, bobite puse pe o bucata de hartie sau orice material din plastic in cat mai multe locuri care sa fie ferite de lumina si umezeala. Atentie, acest produs este toxic pentru piele. Cand te apuci de procesul de combatere este bine sa folosesti manusi si masca de protectie.

  • Prodiorat pelet – 100 grame

  • Prokum pellet – 100 grame

  • Ratibrom pellet 100 grame

Sunt anumite raticide care pot sa actioneze sub forma de momeala care prin combinarea cu anumite substante active pot sa atraga si sa elimine soarecii si sobolanii.

Produse eficiente pentru combaterea soarecilor si sobolanilor se gasesc in magazinul online de aici, locul unde o sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru o actiune prompta. Mai mult decat atat, echipa de profesionisti poate sa te consilieze cu privire la alegerea celei mai eficiente metode.