Afla perioada de fertilitate cu un calculator de ovulatie

1 septembrie 2014
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Ovulatia este procesul prin care este eliminat un ovul matur in ovar din folicul graafian, care trece apoi in trompele ovariene si in final in uter. Acesta faza de ovulatie este prezenta la toate femeile, incepand de la pubertate, pana la faza de menopauza, avand loc o singura data la un ciclu mentrual.

Perioada de ovulatie marcheaza perioada cea mai fertila a femeii, reprezentata de mijlocul ciclului mentraul, dar acesta poate fi decalata in functie de durata ciclului mentrual, care la unele femei poate fi de 21 de zile pana la chiar 35 de zile. Perioada de fertilitate poate fi decalata si de alti stimulti, de exemplu steresul, bolile sau chiar dereglarile hormonale pot fi aspecte care influenteaza perioada de fertilitate.

Cunoasterea perioadei de ovulatie, reprezinta un aspect foarte important, de care sunt interesate foarte mult femeile atunci cand doresc sa aiba o sarcina sau cand doresc sa evite aparitia unei sarcini.

Metode de identificare a perioadei de fertilitate

Exista foarte multe metode de identificare a perioadei de fertilitate, una din ele este metoda calendarului, acesta presupune masurarea temperaturii bazale in fiecare zi, timp de 3 luni, iar perioada cu temperatura cea mai ridicata este cea in care fertilitatea este sportita, insa acesta nu este o metoda atat de eficienta. Pentru o metoda mult mai rapida si eficienta, poti afla perioada de fertilitate prin intermediul unui calculator de ovulatie, care iti va genera automat aceste date.

Calculatorul de ovulatie

Daca doresti sa apelezi la un calculator de ovulatie pentru a afla perioada ta de fertilitate, trebuie sa stii data primei zi a ultimei mentruatii, data penultimei mentruatii si data ante-penultimei menstruatii, acestea sunt datele necesare, care iti vor genera date legate despre durata medie a ciclului mentrual, data urmatoarei mentruatii si intervalul de fertilitate, compus din perioada cu fertilitate crescuta si sfarsitul perioadei de ovualtie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram