Afla din acest articol tot ce trebuie sa stii despre tabla zincata

tabla zincata

Generalitati

Tabla zincata un tip de material foarte des folosit si ales atat de constructori, cat si de persoane fizice pentru realizarea de acoperisuri, pereti despartitori, dar si exteriori realizati in cadrul halelor metalice, usi pentru garaje, piese pentru aparatura electrocasnica. Acest lucru se datoreaza rezistentei ridicate, dar si durabilitatii pe care le detine la actiunile agentilor corozivi, apei, prafului, soarelui si altor elemente.

Chiar daca la inceput poti afirma ca stii ca tabla zincata rezista fara probleme in orice conditii meteo, exista totusi anumite aspecte care trebuie respectate ca sa poti beneficia de toate calitatile pe care acest material le are, dar si sa beneficiezi de toate avantajele oferite pentru o perioada cat mai lunga de timp. Cea mai intalnita metoda de galvanizare a tablei este procesul la cald.

Procesul complet de obtinere pentru tabla zincata

tabla zincata

In acest proces de galvanizare la cald, pentru a deveni o tabla zincata in final, tabla propriu-zisa este scufundata intr-o baie de acid pentru a indeparta scara de tabla.

Odata ce tabla este curatata si masurata este scufundată, este scufundata constant in baia de zinc topit, formand o legatura metalurgica cu rol protector la o greutate controlata. Datorita acestui fapt, greutatea stratului de acoperire ajuta la cresterea imediata a rezistentei corozive a produsului final.

Astfel, baia de zinc in timpul procesului de galvanizare la cald, contine urme de elemente precum aluminiu. Prezența acestor cantitati optimizeaza aderenta la acoperire si imbunatateste maleabilitatea pentru tabla zincata cu scopul de a permite ca materialul sa se formeze in sute de alte produse pe care multi dintre noi le folosim zilnic.

Avantajele pe care le veti obtine daca utilizati tabla zincata

  • Costul sau relativ mai scazut in comparatie cu produsele fabricate din otel inoxidabil;
  • Durata lunga de viata;
  • Intretinerea usoara;
  • Producere destul de rapida a produsului final.

Cum poate fi folosita tabla zincata?

Tabla zincata poate fi folosita intr-o varietate de proiecte, putandu-se zice ca este un material destul de versatil:

  • Industria auto;
  • Realizarea de poduri;
  • Realizarea de copertine;
  • Realizarea de sisteme de aer conditionat;

De asemenea, poate fi integrata si in proiectele de dimensiuni mici precum: realizarea de depozite, rafturi, acoperisuri si asa mai departe.

Un mare avantaj pentru client este acela ca acest material poate fi achizitionat in diverse grosimi, in functie de necesitatile proiectului de constructie respectiv.