Află de ce să alegi un fotograf de nuntă profesionist

Mai sunt încă unii miri care se întreabă de ce ar trebui ca să angajeze un fotograf nuntă freelancer experimentat sau, și mai bine, să încheie un contract de prestări servicii cu o firmă specializată, când pot apela mai degrabă la un prieten ce are ca hobby fotografia.

Fotograf profesionist vs. fotograf amator

Iată în continuare doar câteva motive pentru care e bine a alege un fotograf de nuntă cu experiență, care să poată să imortalizeze așa cum trebuie cele mai importante momente ale ceremoniei religioase și/sau ale petrecerii de după aceasta.

Albumul foto realizat la nunta unei perechi este o moștenire prețioasă care trece de la o generație la alta. Nu degeaba se spune până și în legislația românească faptul că există în cadrul bunurilor succesorale, în afară de cele materiale (casă, mașină, bijuterii) și alte lucruri transmisibile la urmași care nu pot fi prețuite în bani, ci în emoție condensată. Fotografiile de familie sunt incluse în această categorie specială.

Mărturiile fotografice de la nuntă sunt cu totul diferite de acele instantanee pe care le facem uzual cu telefonul în concedii.

Momentele surprinse la acest eveniment important din viața unui om de către un profesionist vor avea o intensitate ce va putea să fie simțită de către privitori chiar și peste trecerea multor ani.

Chiar dacă unii consideră că este firesc ca să își pună unele dintre pozele de la nuntă pe rețelele de socializare, trebuie să recunoaștem cinstit că nimic nu se compară cu un album foto matrimonial pe care să îl poți răsfoi peste ani în intimitate, alături de nepoți, în timp ce lacrimile își fac apariția în colțul ochilor.

O colecție de imagini digitale este interesantă, dar vremurile se schimbă, iar curând chiar și calculatoarele vor rămâne doar o amintire, alte rezultate tehnologice la care nici nu visăm acum le vor lua locul. Totuși, fotografiile clasice, în format fizic, vor putea fi păstrate, spre bucuria generațiilor următoare, nu vor fi niciodată desuete.

O nuntă, fie ea tradițională sau cu o temă modernă, trebuie să aibă neapărat parte de un fotograf profesionist. Acesta va fi în măsură să surprindă cele mai interesante momente ale nunții cu talent, folosind cea mai bună aparatură posibilă. La fel și editarea ulterioară va trebui făcută cel mai bine într-un studio profesionist, unde există cele mai bune softuri de prelucrare a imaginilor, pentru ca lucrarea finală să fie una de o calitate impecabilă.

Angajează un fotograf nuntă profesionist și vei avea un album foto deosebit!

Având în vedere cele de mai sus, alege cu mare atenție fotograful de nuntă. Sunt importante deopotrivă atât abilitățile profesionale ale acestuia, stilul său de lucru (tehnic și artistic), cât și modul de interacțiune cu mirii, precum și cu celelalte persoane importante care iau parte la eveniment.

Foarte bine ar fi ca mirii să nu se bazeze în alegerea fotografului doar pe niște poze postate pe site-ul personal sau al firmei de servicii foto de nuntă unde lucrează. Cuplul de miri ar fi bine să vadă și niște albume de fotografii de la alte nunți unde a fost angajat: de la ceremonia religioasă și/sau de la petrecerea de după, în format fizic, pentru a-și face o idee generală cu privire la ceea ce vor primi ei înșiși dacă vor apela la serviciile lui.

Ideal ar fi să aleagă un profesionist la de la o firmă de specialitate, de unde vor putea opta pentru unul sau doi fotografi de nuntă cu care au afinitate, așa încât mirii să fie siguri că vor avea parte de niște fotografii excepționale, demne de a fi lăsate moștenire copiilor și nepoților peste ani.

Este bine a se lua legătura cu o firmă ce oferă servicii foto profesioniste de calitate înaltă, mai ales dacă e vorba de o nuntă cu un număr mare de invitați (peste 200 – 300), deoarece s-ar putea să fie nevoie, nu doar de unul, ci chiar de trei fotografi de nuntă: unul principal și doi care să-l secondeze, pentru ca evenimentul fericit să fie surprins din cele mai interesante unghiuri și să nu se rateze absolut nimic important.