Afla ce meserie ti se potriveste.

23 ianuarie 2019
Autor:
Yoseo Design

Sunt momente in viata in care va confruntati cu anumite cumpane. Acestea va pot afecta din punct de vedere psihic si pot avea consecinte majore. Poate ca unele dintre aceste probleme nu sunt grave, chiar se poate intampla sa nu le observam, insa pe termen lung pot progresa.

Problemele pe care le-am mentionat mai sus sunt cele de natura psihica, cele ce sunt doar in capul nostru. Foarte multe afectiuni fizice pot fi provocate de cele de natura psihica.

Cum imi pot rezolva problemele de natura psihica?

Pentru a putea stabili daca aveti nevoie de un medic psihiatru sau de un psiholog trebuie sa cunoasteti diferenta dintre acestia. In primul rand, psihiatrul este un medic ce a terminat facultatea de medicina si detine cunostiinte in psihiatrie, psihologul fiind un absolvent al facultati de psihologie. Cel dintai are dreptul de a elibera pastile si de a recomanda anumite analize medicale pentru a determina cauzele si pentru a pune diagnostic. In general, psihiatrul se ocupa de bolile psihice, cele ce stau la baza sanatatii mintale. In schimb, psihologul este un cosilier, alaturi de care poti gasi solutii la anumite probleme, rezolvandu-se prin comunicare.

Este foarte important ca cei doi sa colaboreze pentru ca tratamentul sa decurga mult mai bine, mai ales cand afectiunea necesita si tratament medicamentos.

Cand este timpul sa merg la un psiholog?

In general, puteti consulta un astfel de specialist oricand simititi nevoia ca trebuie sa discutati cu cineva care va poate intelege. Sunt momente cand simtiti ca sunteti singur si nu gasiti rezolvare la anumite probleme, iar familia sau prietenii nu par sa dea un ajutor foarte bun. Psihologul va sti cum sa abordeze problema si cum sa va ajute sa gasiti o solutie.

Trebuie sa retineti faptul ca psihologul nu va va spune niciodata ce sa faceti, acesta va va oferi sfaturi si recomandari pe care sa le urmati. Psihologul va va ajuta sa rezolvati problemele personale.

Ce trateaza psihologul?

Majoritatea indivizilor consulta un psiholog cand se confrunta cu anumite vicii. Acesta este calificat sa va ofere recomandarile si sfaturile optime pentru a va detasa de acestea. De asemenea, alte probleme frecvente ce doresc pacientii sa le trateze sunt cele de natura sentimentala. Foarte multe cupluri se prezinta la acest specialist pentru a rezolva anumite probleme legate de viata intima.

Trebuie retinut faptul ca nu trebuie sa va confruntati cu o anumita afectiune pentru a apela la sedintele de psihoterapie Bucuresti. Psihologul are studii superioare in psihologie si, de asemenea, va poate ajuta sa va alegeti cariera.

Puteti sa va duceti copilul la o clinica de psihoterapie pentru a efectua anumite teste de persoanlitate. Rezultatul acestora va putea determina ceea ce I se potriveste acestuia din punct de vedere professional. De asemenea si la o varsta mai inaintata, cand simtiti ca meseria pe care o aveti nu vi se potriveste puteti sa contactati un astfel de specialist pentru a determina impreuna ceea ce vi se potriveste din punctul de vedere al carierei.

Am mentionat faptul ca trebuie sa duceti copilul la un psiholog pentru a determina ce cariera sa urmeze deoarece foarte multi tineri abandoneaza scoala sau facultatea pentru ca nu simt ca li se potriveste. De exemplu, poate copilul dumneavoastra are inclinatii spre partea umana, istorie, limbi straine, etc, iar dumneavoastra il indemnati sa mearga catre profilul real, daca acest lucru nu I se potriveste ar putea esua, de aceea este indicat sa afalti din timp ceea ce I se potriveste in functie de persoanlitate, de ceea ce ii place sa faca si ceea ce il atrage.

Cate sedinte de psihoterapie trebuie sa urmez?

Acest lucru nu va fi niciodata stabilit la prima inaltalnire. Totul depinde de cum progresati dumneavoastra in tratament si cat de grav este ceea cu ce va confruntati, in functie de rezultate si de evolutia sedintelor, puteti determina cate mai este nevoie sa urmati sau daca mai este nevoie sa va prezentati la specialist.

Va recomand sa nu va fie frica de un astfel de consult. Este normal deoarece psihologul va poate ajuta sa va cunoasteti mai bine, pe langa faptul ca prin ajutorul lui puteti sa preveniti aparitia anumitor afectiuni mult mai grave, precum este depresia.

 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram