Află care sunt originile pietrelor semiprețioase și cum te pot ajuta acestea

24 martie 2023
Autor:
IzzyReduceri

Încă din cele mai vechi timpuri, pietrele cu un aspect plăcut și deosebit au fost considerate un element-cheie în vederea înfrumusețării accesoriilor. Din punct de vedere estetic, aceste pietre semiprețioase au reprezentat, timp de secole întregi, un simbol al puterii și al unicității.

Se consideră și în zilele de astăzi că pietrele au proprietăți benefice atât în ceea ce privește explorarea spirituală cât și asupra decorării propriei locuințe. Magazinul online Craft Mystic dispune de o multitudine de cristale și accesorii pentru echilibrarea câmpului energetic din viața noastră.

Fie că ne dorim să atingem anumite obiective personale sau aspirăm asupra unui stil de viață mai liniștit și armonios, aceste produse reprezintă soluția cea mai potrivită pentru noi. Capacitatea acestor pietre de a ne oferi o altă perspectivă asupra vieții și de a ne ajuta să ne încărcăm cu energie pozitivă le-a venit în ajutor unui număr foarte mare de persoane.

Originile pietrelor semiprețioase

De-a lungul a milioane de ani, procesele geologice cum ar fi activitatea vulcanică, presiunea și căldura au determinat formarea de zăcăminte minerale. Acestea, din urmă, au devenit pietre prețioase și semiprețioase.

Importanța acestora a fost recunoscută de către oameni de mii de ani. Frumusețea, raritatea și proprietățile lor mistice le-a crescut popularitatea pentru utilizarea acestora în bijuterii, decor sau în practicile spirituale.

Printre pietrele semiprețioase care au origini geologice regăsim ametistul, granatul și cuarțul.

Principalele cristale semiprețioase

 1. Ametist
 2. Cuarț roz
 3. Agat
 4. Jad
 5. Lapis-lazuli
 6. Topaz
 7. Citrin

Proprietățile celor mai populare pietre semiprețioase

Cuarțul este unul dintre cele mai cunoscute și căutate tipuri de cristale. Acesta are proprietăți diverse, de la relaxare până la echilibrarea câmpului energetic. Cuarțul este renumit pentru capacitatea sa de a dezvolta legăturile dintre partenerii de cuplu, întărind încrederea și dragostea dintre aceștia.

Ametistul este o piatră despre care se spune că evidențiază pozitivitatea vieții și are capacitatea de a transforma energiile negative în unele positive. Acesta este cunoscut pentru unicitatea culorii sale, regăsindu-se într-o varietate bogată de nuanțe de violet.

Ametistul este folosit ca o podoabă de peste 2000 de ani pentru utilizarea sa în cercei, inele, pandantive.

Folosirea cristalelor de-a lungul istoriei

Atât pietrele semiprețioase cât și cristalele au fost folosite de multe culturi de-a lungul istoriei. Pietrele au fost folosite ca și bijuterii cel mai probabil încă din epoca de piatră

În Grecia antică, cuarțul avea proprietăți vindecătoare, ameliorând durerea și efectele rănilor. Acesta era considerat un simbol al energiei, ce îmbunătățea bunăstarea generală.

În China Antică, jadul era folosit pentru bijuterii, arme și ornamente ale mormintelor familiilor imperiale. Era considerat că proprietățile acestei pietre îi pot proteja atât pe cei vii, cât și pe cei morți.

Pe vremuri, la fel ca și acum, cristalele erau folosite ca o formă de terapie. Acum mii de ani, se considera că lapis lazuli avea proprietăți vindecătoare, ajutând cu probleme legate de vedere.

În Egiptul antic, cei bogați purtau bijuterii din aur și pietre semiprețioase ce ieșeau în evidență prin culorile lor deosebite. Pentru populația maya, aurul din Egiptul Antic ajungea să valoreze mai puțin decât jadul.

Cele mai populare cristale folosite în Egiptul Antic

 • Ametistul
 • Cuarțul roz
 • Cuarțul transparent
 • Lapis lazuli
 • Obsidianul

Cum ne vindecăm cu ajutorul cristalelor

Vracii foloseau cristalele în perioada renașterii pentru tratamente vindecătoare. Aceste pietre se regăseau în amulete și erau considerate ca fiind aducătoare de noroc. De asemenea, cu mii de ani în urmă, cristalele erau folosite în ritualuri, simbolizând puterea și nobilimea.

Acestea stimulează procesul de vindecare prin vibrațiile lor, generând diferite rezonanțe. Se consider că unele pietre semiprețioase transmit anumite energii care pot stimula organismal în a se vindeca singur.

Ce proprietăți aveau cristalele în Antichitate

CRISTAL SPAȚIUL UTILIZĂRII PROPRIETĂȚI
CUARȚ Grecia Antică -Ameliorarea rănilor și a durerii
LAPIS-LAZULI Grecia Antică -Îndepărtarea durerilor de cap
JAD China Antică -Protejarea celor trecuți în lumea de dincolo

 

Oamenii au fost fascinați de universul magic de foarte mult timp, considerând că proprietățile cristalelor îi pot vindeca de anumite boli și pot ameliora durerile. Fie că au fost folosite pentru împodobirea ținutelor sau în scopuri terapeutice, cristalele și-au facut, în ultima perioadă, apariția în viețile multor oameni.

De asemenea, cristalele sunt folosite adesea pentru purificarea unui spațiu. Acestea trebuie să fie amplasate într-un spațiu deschis, la vedere, pentru protecția mediului dintr-o locuință. Acestea neutralizează efectele negative din jur, emanând energii pozitive.

Craft Mystic deține o gamă variată de astfel de cristale, concepute pentru gusturile tuturor oamenilor.  Produse precum cuarțul și ametistul sunt renumite pentru proprietățile lor calmante, reducând astfel stresul, anxietatea și depresia. Pentru mai multe detalii, accesați site-ul Craft Mystic și descoperiți care cristal vi se potrivește!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram