Adevar sau provocare? Acreditarea spitalelor din Romania conform standarde CONAS in anul 2015 oportunitati si obstacole

Modificarile legislative sau metodologice de evaluare conform standardelor CONAS, multitudinea de cerinte si reglementari,dar mai ales si suita de liste si indicatori de performanta pot deveni cu adevarat ecuatii cu prea multe necunoscute pentru o echipa manageriala sau comisie care are, in fapt, alte sarcini curente sau statutare, careia ii lipseste deci experienta traversarii unui astfel de proces complex.

Proiectul este in general dus intr-un termen relativ lung (6-12 luni) pana la 50-75% din documentare si implementare de echipa proprie, de nucleul de calitate sau comisia desemnata, insa, de cele mai multe ori, devine imperios necesar un sprijin extern specializat, o echipa multidisciplinara care actioneaza coordonat si eficient, dar mai ales ofera garantii, termenele in general fiind scurte si presante.

Alegerea unei astfel de solutii trebuie bine analizata si raportata la cerintele de indeplinit. Consultantii ADVICE va pot ajuta sa depasiti toate obstacolele din momentul in care sunt cooptati alaturi de echipa de implementare a standardelor CONAS existente la nivelul unei unitati medicale programate la evaluare.

Argumentele vin din experienta celor peste 15 ani de implementari in cele mai relevante domenii, cele peste 120 de proiecte implementate sau in curs, peste 15 spitale acreditate cu peste 90 puncte in ultimele 18 luni, istoricul relevant de certificari si audituri in domeniul calitatii serviciilor medicale si sisteme integrate de management.

In unele cazuri, echipa ADVICE poate fi inclusiv o solutie de ultim moment, un al doilea ochi (uneori al treilea, chiar) aruncat peste documentatia pregatita in vederea evaluarii CONAS, un audit-diagnostic eficient realizat pe ultima suta de metri, o simulare in timp real a procesului ce urmeaza sa testeze capacitatea spitalului de a se conforma standardelor europene.

Recomandarea noastra – asigurati-va ca aveti cu adevarat cea mai buna versiune de documentatie implementata, chiar si in ceasul al 12-lea.

Succes!