Abalone albastru la Accent Bijuterii simbol al relaxarii

15 iulie 2014

Scoica abalone, cunoscuta si sub numele scoica Paua, este considerata o “gema organica”, alaturi de perla, coral, sidef si fildes. Jocul de culori iridiscente este absolut natural si este influentat de dieta si de mediul de viata al molustei.

Scoicile Paua se gasesc numai in Noua Zeelanda, fiind considerate o comoara nationala, pe când alte scoici din acest gen numite generic abalone, se gasesc in diferite parti ale lunii: America, Africa, Australia.

Abalone mai are alte doua supranume, “mother of pearl” , mama de perla datorita partii din interior alb, sidefate sau “opalul marii” datorita tonurilor intense de verde si albastru ce ies la iveala atunci când scoica este lustruita, culori similare cu cele ale opalului.

Partea interioara, nacrul, este cea mai lucioasa, variind in culoare de la alb-argintiu, roz, rosu, rosu-verde catre tonuri de albastru inchis si verde ca adâncurile oceanului de unde a fost rapita. Scoica abalone a fost folosita in mod traditional pentru incrustarea interioarelor de mobile sau a instrumentelor muzicale, dar in perioada moderna, datorita periclitarii mediului de viata si colectarii industriale, scoicile se folosesc in majoritate la crearea de bijuterii, cercei din argint cu abalone, pandantive sau brăţări din argint cu abalone.

Scoica a fost cunoscuta cam in toata lumea antica, insa indienii Navajo au pretuit-o ca pe o adevarata comoara datatoare de viata. Pentru Navajo abalone este, alaturi de turcoaz, obsidian si scoica alba, una dintre cele patru pietre sacre, jucând un rol important in mitologia acestora. Scoica este asociata cu crearea celor patru munti ce strajuie tinuturile indienilor Navajo.

Abalone este un simbol al prosperitatii si abundentei, al puterii, al fertilitatii si se spune ca atrage norocul, inducând o atitudine vesela si joviala.
Protejeaza purtatorul pe timpul calatoriilor, mai ales pe mare si peste mare. Fiind un dar al marii, preia calitatile acesteia: relaxare, fluiditate, adaptibilitate, sensibilitate, puritate, pace, liniste, pe care le transmite si purtatorului.

Va invitam sa admirati bijuteriile din argint in combinatie cu abalone albastru. Pentru bijuterii se aleg scoici cu cele mai intense culori ce subjuga atentia si capteaza umbrele si coloritul oceanului.

Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.

Despre Comaccent
Datorita experientei de peste 22 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci si in privinta materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc si in magazinul de la Piata Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucuresti.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur si argint, magazinul nostru va ofera si servicii de reparatii bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.
Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clientilor sau propriilor angajati, cu oferte speciale in functie de comanda Dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram