A patra editie a Congresului Anual i2s pentru digitizare carte

3 februarie 2012

Bucuresti, Februarie 2012

In perioada 18-20 Ianuarie 2012 a avut loc la Bordeaux, Franta, cea de-a patra editie a Congresului Anual al i2s, lider in productia de scanere de carte si solutii de digitizare documente legate. In cadrul evenimentului au fost prezentate cele mai importante noutati, tehnologii si produse din domeniul digitizarii de carte si editarii continutului digital.

La congres a fost prezentata noua gama de scanere de carte profesionale, lansata la sfarsitul anului 2011, gama ce include 5 produse noi, care raspund unor cerinte si piete diferite, pentru formate de documente diferite: e-Scan Agate, CopiBook Onyx BW si RGB, SupraScan Quartz A1 si Quartz HD A1.

De asemenea, grupul i2s si-a intarit si mai mult pozitia de lider mondial pe piata scanereler de carte prin achizitia producatorului american Kirtas Technologies, specializat in realizarea de scanere automate de documente legate. Aceasta noua achizitie permite continuarea politicii de dezvoltare si consolidare a grupului i2s prin crearea unei sinergii intre expertiza i2S si Kirtas, atat pe partea hardware cat si software. De asemenea prin achizitionarea Kirtas Technologies, grupul i2s detine in prezent cea mai larga si completa oferta de scanere de carte, manuale si automate, pentru formate de pana la 2xA0.

La congres a participat si Dl. Cristian Dumitru, General Manager al Z Spot Media SRL, distribuitorul autorizat al i2s in Romania. „Participam la congresele anuale i2s inca de la prima editie din 2009, cand spre mandria noastra am fost si premiati pentru activitatea noastra in Romania. Consideram prezenta obligatorie pentru a fi in permananta la curent cu cele mai noi informatii si tehnologii din domeniul digitizarii documentelor legate.”- Cristi Dumitru.

In ultimii ani, acest domeniu a cunoscut o dezvoltare larga in toata lumea, datorata necesitatii implementarii unor sisteme informatice moderne care sa permita accesul online rapid la informatia tiparita - fie ca e vorba de carti noi sau manuscrise vechi, informatii din anuare publice, arhive de documente, registre cadastrale, etc

Si Romania urmeaza acest trend, chiar daca numarul unor astfel de implementari este inca mic. Tara noastra se poate lauda insa cu DacoRomanica, cel mai mare proiect de digitizare la nivel est-european dezvoltat de Biblioteca Metropolitana Bucuresti sub conducerea Dlui Dr. Florin Rotaru, proiect finantat de catre Primaria Municipiului Bucuresti. DacoRomanica, biblioteca digitala romaneasca cu peste cinci milioane de pagini de carte scanate, accesibile online gratuit, reprezinta un exemplu de succes al utilizarii solutiilor de digitizare i2s pentru popularizarea pe scara larga a informatiei si culturii romanesti.

Infiintat in 1992, grupul i2S DigiBook este lider mondial in proiectarea si dezvoltarea de solutii de digitizare a documentelor legate oferind o gama larga de scannere de carte si aplicatii software pentru procesare imagini si editare continut digital. Solutiile i2s sunt implementate in cadrul arhivelor, bibliotecilor, muzeelor, institutiilor adminstrative publice, permitand digitizarea materialelor de patrimoniu cultural, administrativ si industrial.

Z Spot Media SRL este specializata in importul si distributia de echipamente si solutii profesionale pentru diverse domenii de activitate: digitizare documente, solutii large format scan-copy-print si finisare, echipamente scanare si imprimare 3D, productie publicitara. Firma este distribuitorul autorizat al i2s in Romania din 2007, asigurand atat distributia la nivel national cat si serviciile de instalare, garantie si post-garantie. ./0Pentru mai multe detalii, specialistii Z Spot Media va stau la dispozitie la 0214205093 sau www.zspotmedia.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram