Cum să eliminați petele de sânge de pe cearșaf sau lenjerie de pat

20 iulie 2022
Autor:
Content SEO

Se întâmplă! Fie că îți sângerează nasul în miezul nopții, fie copiii tăi sar în pat cu o accidentare la genunchi, fie că este acea perioadă a lunii, uneori sângele ajunge pe cearșaf. Deci, cum scoatem petele de sânge de pe cearșaf?

Îndepărtarea sângelui nu este o sarcină ușoară, dar este posibilă. Cheia este să fii proactiv. Odată ce sângele se usucă, poate lăsa o urmă de durată. Folosiți ghidul nostru de mai jos despre cum să îndepărtați sângele proaspăt și uscat din cearșafuri și perne sau lenjerie de pat.

Cel mai bun mod de a scoate sângele din cearșaf este să acționezi cât mai repede posibil. Nu vă doriți ca sângele să stea prea mult timp, deoarece sângele se coagulează și se poate înmuia rapid în cearșafuri. Mai jos sunt sfaturile noastre încercate și adevărate pentru îndepărtarea sângelui din cearșaf. Această metodă funcționează și pentru a îndepărta sângele din fețe de pernă, plapume, pături și alte tipuri de lenjerie de pat!

Folosiți apă rece

Utilizați întotdeauna apă rece când îndepărtați petele de sânge de pe cearșaf. Apa caldă poate duce pata mai departe în material și poate face dificilă îndepărtarea acesteia. Odată ce observați pata, îndepărtați cearșafurile și dați drumul la apă rece direct pe pata respectivă. Acest lucru va ajuta la spălarea excesului de sânge.

Tamponați pata

Luați un prosop umed și rece și tamponați zona pătată – nu este recomandată ștergerea prin frecare. Frecarea petei poate răspândi sângele și poate face ca acesta să intre mai adânc în țesătura cearșafurilor. Tamponarea petei poate ajuta la eliminarea excesului de sânge care nu a fost încă absorbit.

Înmuiați în apă rece

După ce ați tamponat pata, înmuiați cearșafurile în apă rece. Puteți face acest lucru într-o cadă sau lighean. Lăsați cearșafurile acolo la înmuiat aproximativ 30 de minute.

Utilizați un agent de îndepărtare a petelor

După ce ați înmuiat cearșafurile, este timpul să vă luptați cu arme mai puternic și să folosiți un puternic agent de îndepărtare a petelor. Există mai multe opțiuni de uz casnic pe care le puteți utiliza, pe care le enumerăm mai jos, dar vă recomandăm să folosiți peroxid de hidrogen și apă. Acest lucru funcționează bine în special pentru cearșafurile albe sau mai ușoare. Dacă aveți cearșafuri mai închise la culoare, încercați să utilizați peroxid de hidrogen într-o canitate mică pentru a vă asigura că nu vă albește cearșaful.

Pentru a extrage sânge din cearșaf folosind peroxid de hidrogen, luați un castron mare și puneți partea colorată a cearșafului în el. Apoi umpleți-l cu puțin peroxid de hidrogen (recomandăm aproximativ ½ cană) și adăugați apă rece. Se lasa la înmuiat aproximativ 24 de ore. Dacă pata nu se dizolvă, repetați procesul.

Spălătorie

După ce soluția este înmuiată timp de 24 de ore, le puteți spăla pe un ciclu normal de spălare. Asigurați-vă că utilizați un detergent ușor și asigurați-vă că utilizați numai apă rece.

Sursă:   spalno-belyo.com

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram